Sense - La República

Arrenca 080 Barcelona Fashion-Third Digital Edition

080 Barcelona Fashion inicia la seva 28a edició amb la primera sessió de fashion show Films. Les propostes de les firmes PALOMA WOOL, EÑAUT, IS COMING, ESCORPION, JÚLIA G. ESCRIBÀ i TXELL MIRAS han protagonitzat la jornada inaugural d’aquesta nova edició del certamen a l’excepcional emplaçament de l’Espai XC, obra de l’escultor català de renom internacional, Xavier Corberó.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat la 28a edició de 080 Barcelona Fashion, que ha tornat a apostar pel format 100% digital. En les seves paraules de benvinguda, Torrent ha destacat l’escenari escollit en aquesta edició, l’Espai XC, “un lloc extraordinari on es fusionen moda, disseny i arquitectura, des d’on volem projectar el talent creatiu del nostre país a tot el món”. Torrent ha volgut posar el valor les 22 col·leccions dels dissenyadors i marques de moda “una mostra d’enginy i creativitat, que reflecteixen la riquesa i la diversitat de la indústria de la moda a Catalunya”, i que “són el resultat del talent que s’emmarca en un ecosistema productiu sòlid, sostingut per un llarg llegat que forma part del passat, el present i el futur del nostre país, com és el de la industria tèxtil, del cuir i la pell”. El conseller ha volgut recordar que “darrera de les tendències i la creativitat que veurem aquesta edició, hi ha un sistema productiu amb vocació internacional que està duent a terme una transformació profunda sota els paràmetres de la digitalització, la innovació i la sostenibilitat social i ambiental, amb la voluntat de fusionar competitivitat i compromís amb un món més just i més net”.

Paloma Wool ha estat l’encarregada d’inaugurar el certamen de moda digital amb la col·lecció Eternal Loop, una sèrie de peces i estampats a partir de patrons fractals, explorant l’equilibri entre l’ordre i el caos que hi ha a l’univers. El mantra «Tot està connectat, la cadena mai s’ha trencat» reflecteix l’interès en la representació que estem tots interconnectats, des de l’àtom més petit a la immensa galàxia. El tricot és el gran protagonista de la col·lecció, des de jerseis amples, looks de ratlles fins a total looks de cap a peus. Les siluetes estan inspirades en el cos de la dona, i la paleta cromàtica recorda els colors de la terra i de l’espai. El projecte continua representant a artistes multidisciplinaris de tot el món per mitjà de diverses col·laboracions, a més de donar suport a la producció local i sostenible. Per aquesta edició, Paloma Wool ha col·laborat amb l’artista holandesa Fenna Schilling, experta en la tècnica del collage, estampant alguns dels seus collage a les peces.

Seguidament, Eñaut ha presentat Bost inspirant-se en els flysch, conjunts de roques que reflecteixen la història del planeta en capes i que descobreixen la seva evolució, explicada en milions d’anys. Els seus colors són —com en els mantells petris— el negre, el gris i el blanc. Capes de sediments i de roca que alternen duresa i morbidesa com els materials que utilitza: polièster reciclat, llana regenerada, pell vegana, tricot i elements orgànics. Aquesta estructura de línies minerals diferenciades dels flysch es revela en els estampats de ratlles i els prisats, així com en la composició dual de les peces.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor