Teatre

Gest i dansa al COS de Reus

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual dona a conèixer enguany dotze companyies

Dues són les disciplines escèniques que protagonitzen el COS, el Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual, que aquest cap de setmana –fins al 21 d’octubre–, viu una nova edició a Reus. La programació, però, ofereix una bona mostra de tendències artístiques contemporànies, amb espectacles de gest i de dansa, amb la hibridació de diversos gèneres, i que es poden veure en sales, però també pels carrers de la capital del Baix Camp. En l’edició d’aquest any, es donen a conèixer dotze companyies, la majoria catalanes, de les quals també n’hi ha quatre de l’Estat espanyol i una d’anglesa, 2Theatre, que ha obert la programació del festival amb l’espectacle Boris&Ingrid, una comèdia absurda de teatre físic que explica la història d’una parella d’immigrants. En el cartell d’aquesta edició també destaquen el muntatge de dansa de gran format Sacra, de la companyia valenciana OtraDanza; l’espectacle de petit format Vida, de la companyia Javier Aranda, i la proposta de La Ridens, Snowfoot, un espectacle de teatre gestual que toca des de l’humor temes quotidians, amb direcció de Lluís Graells i la interpretació de Gerard Domènech i Edu Méndez.

Una de les voluntats de l’organització és posar a l’abast dels espectadors muntatges per a un públic de totes les edats. Amb aquest interès per treballar per a la creació de nous públics, s’han programat tres accions per a centres escolars de la ciutat: un taller de crònica de dansa, a càrrec del periodista cultural del Punt Avui i col·laborador de La República Jordi Bordes i de la crítica de dansa Clàudia Brofau; un taller de videodansa, impartit per Carlota Moragues, Ariadna Llussà i Marta Arjona, i un taller de moviment per a escoles bressol, a càrrec de la companyia Blink Flash, que el dissabte 20, actuarà a l’Orfeó Reusenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor