Pantalla

En sèrie

HEROÏNES VICTORIANES

Un estrany succés es produeix a la ciutat de Londres l’agost del 1896 i, com a resultat, algunes persones, sobretot dones, adquireixen habilitats sobrenaturals. Se les anomena “les tocades” i provoquen al mateix temps meravella i rebuig entre la classista societat victoriana. Aquest és el punt de partida de la sèrie The Nevers, estrenada per HBO. Per desgràcia, arriba precedida de la (mala) fama del seu creador, Joss Whedon, responsable de la primera pel·lícula d’Els venjadors, i, uns quants anys abans, de l’èxit televisiu Buffy, cazavampiros. Whedon només es va poder fer càrrec de dos episodis abans que esclatés la polèmica pel seu suposat comportament dèspota i abusiu en diferents rodatges. Al final, va abandonar la sèrie –que havia quedat aturada per culpa de la pandèmia– al·legant motius personals. En qualsevol cas, el guió estava escrit, i HBO va decidir continuar amb aquesta aposta pel drama fantàstic. La trama manté els principals elements en comú de les creacions de Whedon: els superherois i les protagonistes femenines de caràcter fort. En aquest cas, a més, hi afegeix l’ambientació història. En el primer capítol trobem la protagonista principal, una dona vídua, Amalia True (Laura Donnelly), que dirigeix una casa d’acollida per a noies joves que han desenvolupat aquests estranys poders. Amalia és una lluitadora experta que té visions del futur, decidida, valenta i capaç de posar a prova les encotillades (mai més ben dit) normes de la societat londinenca. La sema millor amiga és Penance Adair (Ann Skelly), jove de caràcter més dolç, que té la capacitat de veure l’energia elèctrica, fet que li permet crear tota mena d’invents avançats a la seva època. Les dues tenen el suport econòmic d’una ambigua dama de gran fortuna que sembla disposada a superar els prejudicis contra les “tocades”. Entre les noies que viuen a la casa d’acollida n’hi ha que tenen capacitats ben diverses, des d’una nena que s’ha convertit en gegant i que en realitat és molt tímida, fins a una jove que pot parlar en totes les llengües que es coneixen o una altra capaç de destrossar tot el que toca. La majoria ja estan acostumades al rebuig social, però la situació es complica quan Amalia descobreix que hi ha algú a la ciutat que està raptant noies “tocades”. Tot indica que podria ser un jove i seductor aristòcrata, Hugo Swan (interpretant per James Norton), que per mantenir el seu nivell de vida ha posat en marxa un club privat on els homes més poderosos i adinerats aconsegueixen fer realitat les seves fantasies, precisament gràcies a les noies que tenen poders.

Mentre Swan veu en aquestes joves una oportunitat per fer negoci, un antic militar, Lord Massen, les considera directament una amenaça per al poderós imperi britànic. Tot just s’han emès els primers capítols d’aquesta producció que potser no arriba al nivell cinematogràfic pel que fa als efectes especials, però que sí que recrea prou bé l’atmosfera de l’època victoriana: el classisme portat a l’extrem i diferenciant no només entre pobres i rics, sinó també entre les persones ordinàries que no tenen poders i les extraordinàries, que en aquest cas són les marginades i les que han d’estar sempre alerta per poder sobreviure.

THE NEVERS Plataforma: HBO Creador: Joss Whedon Protagonistes: Laura Donnelly, Ann Skelly, Olivia Williams, James Norton, Tom Riley, Pip Torrens, Denis O’Hare
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor