Opinió

SINTONIA AL SINTONIA

Castanyé i Tomás, dos cuiners de terra endins, preparen un sopar sibarita a quatre mans

El xef del restaurant Sintonia del cèntric hotel Gallery de Barcelona i Joel Castanyé (La Boscana, a Bellvís) són amics des de fa temps (“jo soc de la Franja de Ponent, així que som de les mateixes terres”, diu Pablo Tomás) i, a més, s’entenen perfectament a la cuina. Va quedar demostrat dimecres en el sopar a quatre mans que van servir en el marc de la iniciativa Passeig de Gourmets, que fins diumenge 24 de març omple el passeig de Gràcia d’oferta gastronòmica diversa. Hi va haver sintonia al Sintonia.

Per començar, un homenatge al porc en forma de tapes firmades per Castanyé (amb estrella Michelin des del 2017) i, després, tot un festival de plats intensos (colomí amb ostres, llebre a la Royal...) extrets de les jornades de cacera i tòfona que Tomás va fer al febrer. A punt de celebrar cinc anys al capdavant del Gallery, el cuiner viu il·lusionat una nova etapa en què el restaurant es desvincula de l’hotel i pren personalitat pròpia amb una completa renovació estètica (té una zona scotch bar, amb còctels amb whisky) i gastronòmica: “Traiem els menús i fem una aposta de carta amb fórmules per al migdia.” Les postres del sopar, per a 35 comensals, van incloure una versió de la Nocilla que Castanyé prepara a l’estil 3D a La Boscana.

Des del dia 14, el passeig de Gràcia s’ha convertit en un aparador gurmet, una acció que es va estrenar l’any passat i que va tenir tant d’èxit que s’ha tornat a repetir. Hi participen divuit restaurants d’un eix comercial molt turístic i associat a la moda, que busca demostrar que també pot ser interessant per al públic local en l’àrea gastronòmica.

Hi ha des d’una ruta molt assequible que permet visitar tretze locals gaudint dels seus platets a 7 euros amb beguda inclosa (al Gallery, per exemple, fan una tapa burger tàrtar amb anguila fumada, “en sis dies, 500 de venudes”) fins a menús degustació a 40-50 euros, passant per experiències a quatre mans com la de La Boscana i Tomás. Ruscalleda i el seu fill, Raül Balam, van començar els duets (Restaurant Moments, Mandarin Oriental), que van seguir Nandu Jubany i Carles Gaig (Solc, Majestic Hotel), Martín Berasategui i Xabi Goikoetxea a l’Oria (Monument Hotel) i han finalitzat Aurelio Morales (CEBO) i Nathan Minguell (Mr. Kao) a la terrassa de l’Hotel Claris.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor