Opinió

Punts de vista

ESPANYA COM A EXEMPLE

El PSOE ha denunciat la repressió a Bielorússia en un text tan meravellós com cínic, tenint en compte l’l-O

Dijous, en la Comissió d’Afers Exteriors del Congrés dels Diputats, el PSOE va presentar una proposta de resolució no de llei sobre la situació a Bielorússia. El text, que és digne de ser llegit, denuncia la situació de repressió que s’està vivint a Bielorússia, la violència policial, les detencions irregulars, i se cita Amnistia Internacional com a referent de les denúncies. En el text també se cita l’alt representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, posant entre cometes el seu suport al poble de Bielorússia perquè decideixi el seu destí. Per a més inri, el text proposa que des del govern d’Espanya s’exigeixi a les autoritats bielorusses, de manera coordinada amb la resta de governs europeus, el cessament dels abusos policials, l’alliberament dels presos polítics, l’enjudiciament dels abusos policials i la reparació de les víctimes. Parlen de promoure un diàleg, d’impulsar un full de ruta, de posar fi a l’ús desproporcionat de la força i d’assegurar que sigui el poble bielorús qui decideixi lliurement el seu futur.

El text és molt emocionant. Tan meravellós com cínic. Perquè s’ha de tenir molt valor (i molt poca vergonya) per sostenir totes i cadascuna de les afirmacions que es fan en aquest text tenint en compte el que va succeir a Catalunya l’1 d’octubre del 2017. És francament inaudit. Sort que Jon Iñarritu formava part de la Comissió d’Exteriors del Congrés per posar els punts sobre les is. Sort que els va fer una repassada tan brutal com legítima i va assenyalar que Espanya havia estat l’únic país a tot el món i en la història que havia reprimit amb violència la celebració d’un plebiscit.

La reparació de les víctimes s’ennuega després d’haver vist el documental produït per Pedro Almodóvar, Los silencios compartidos, que posa de manifest la barbaritat que s’ha comès a l’Estat espanyol amb el pacte de l’oblit i la llei d’amnistia. Tenint tot això sobre la taula, casos de bebès robats (fins i tot en els anys vuitanta), morts a les fosses comunes, senyals d’enaltiment del franquisme i víctimes silenciades i encara avui perseguides, és una barbaritat veure el PSOE fer aquest paper i pretendre anar donant lliçons quan, per desgràcia, Espanya serveix d’exemple... però del que mai s’hauria de fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor