Opinió

Punts de vista

CAL PATROCINAR L’ESPORT FEMENÍ

Ha corregut per les xarxes socials una entrevista del programa Radio Gaga a Verónica, una noia que juga a la 2a divisió de futbol sala. Es queixa de la poca valoració que té i de la falta de suport per potenciar nenes amb capacitats. Ella no es va poder federar fins als 12 anys, perquè abans la seva família no ho va poder pagar. Treballa en dues feines per poder-se costejar la temporada i no haver de renunciar-hi ni haver de fer doble torn per poder tornar el favor a companyes per tenir lliure els dies de partit. Un doble esforç, la meitat d’oportunitats.

Cap beca al futbol femení federat per poder fer-se’n càrrec, malgrat les seves capacitats, deia la Verónica, almenys a Madrid. Hi ha diversos ajuntaments catalans que convoquen ajuts per a la pràctica de l’esport extraescolar d’infants i adolescents, com el de Barcelona, o del federat, com el de Rubí. On no hi ha cap programa de beques per garantir que cap infant o jove de cap gènere quedi exclòs de la pràctica esportiva per raons econòmiques és a l’Hospitalet de Llobregat, segona ciutat del país, amb tants recursos que han passat pel Consell Esportiu Municipal, ara investigat per malversació, desviació de subvencions públiques i blanqueig de capitals.

No hi ha recursos per a l’esport femení si no hi ha expectativa d’espectacle o d’interès, i no hi ha expectativa si s’invisibilitza o es menysprea. Hi ha excepcions com la campanya T’ho estàs perdent, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, per fomentar l’esport femení en els mitjans de comunicació, que ha fet que augmentin els espais dedicats a l’esport femení a la CCMA, o els ajuts de la Generalitat a competicions femenines federades. I és significatiu que, segons Netflix, setmanes després de l’estrena de la sèrie Gambito de dama, no només s’ha incrementat l’interès pels escacs de petits i grans, sinó que la Federació Internacional d’Escacs, que té un 16% de dones amb llicència, diu que han tingut més sol·licituds per part de dones en dues setmanes que en els darrers cinc anys. Espero amb ganes que hi hagi patrocinadors privats de l’esport femení per responsabilitat social i per fomentar la igualtat d’oportunitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor