El dossier

Marc Bosch

Alcalde de Dosrius

“Exigim saber qui va donar l’ordre perquè ens apallissessin”

TRAÏDORIA
“Quan vaig voler recuperar les ulleres, un dels agents em va mirar amb odi i me les va trepitjar”

Marc Bosch és alcalde de Dosrius. A primera hora del matí de l’1-O un contingent policial va carregar contra els veïns del nucli de Canyamars. Al migdia, els agents tornaven al poble, de 5.300 habitants, i apallissaven els ciutadans congregats a l’escola Castell a la recerca de l’urna. Bosch es va posar al davant dels policies amb les mans alçades i va ser colpejat al turmell, a la cuixa, a l’esquena i al clatell.

Va rumiar el seu gest davant la policia?
Vaig actuar com a alcalde, en defensa dels veïns de Dosrius per intentar que no els fessin mal. Volia dialogar, evitar una càrrega com la que havien fet a Canyamars. Vaig actuar per instint.
Creia que s’aturarien?
Et passen moltes coses pel cap. Els vam veure entrar al pati de l’escola en formació, a pas ràpid, vestits amb cascos i escuts, amb porres i martells. No em van deixar ni parlar. Em van empènyer contra la gent i em van començar a colpejar. Recordo perfectament que em van caure les ulleres i quan les vaig voler recuperar un dels agents em va mirar als ulls amb odi i me les va trepitjar.
Va haver de rebre atenció mèdica.
Jo i una trentena de veïns més. M’hi vaig passar unes quantes hores, al servei d’urgències de l’hospital de Mataró, i vaig anar un temps amb collar cervical. Vint-i-sis persones van presentar denúncia.
I també el van denunciar a vostè.
Amb el regidor Eduard García vam presentar denúncia per lesions als Mossos d’Esquadra i una setmana després ens arribava una citació de la Guàrdia Civil, només a nosaltres dos, per desobediència i resistència greu a l’autoritat.
Què queda pendent de resoldre?
Volem respostes. Exigim saber qui va donar l’ordre perquè ens apallissessin no un, sinó dos cops. Hi ha hagut gent que ha necessitat atenció psicològica. Dosrius no és el mateix després de l’1-O, perquè la Guàrdia Civil va venir a fer mal de manera premeditada.

.TERESA MÁRQUEZ

mtmarquez@lrp.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor