Serà notícia

Agenda republicana

Del 26 de maig al 2 de juny del 2018

Del 26 de maig al 2 de juny del 2018

Dilluns, 28 de maig

Música i llibertat

música a berga
per demanar la llibertat dels presos polítics.
Xavi Oltra

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) segueix informant d’un acte que es repeteix cada dia des del gener –i que es continuarà fent mentre hi hagi presos polítics–, a les 19 h a la plaça de Sant Pere de Berga, amb l’actuació de músics berguedans. Un esdeveniment musical i alhora reivindicatiu.

Dissabte, 2 de juny

“Cap dona en l’oblit”

HOMENATGE
a les preses exiliades a Reus.
Xavi Oltra

La plaça del Mercadal de Reus serà l’escenari de l’acte “Cap dona en l’oblit”, organitzat per la sectorial de dones de l’ANC i en què es vol fer ressò de les dones empresonades i a l’exili, amb la presència de familiars de les afectades.

Dissabte, 2 de juny

Caminades pels presos polítics

caminades
pels presos polítics i pel retorn del govern a l’exili.
Xavi Oltra

La plaça de Catalunya, al centre de Barcelona, torna a acollir les “Caminades pels presos polítics i pel retorn del govern a l’exili”, organitzades per les delegacions territorials del Barcelonès de l’ANC. Els participants finalitzen l’acte formant un cercle i reivindicant la llibertat dels presos.

Dilluns, 28 de maig

Tothom a Badalona

CONCENTRACIÓ, A BADALONA
per l’alliberament dels presos i exiliats polítics.
Xavi Oltra

Com cada dilluns, Badalona serà un dels punts de trobada d’una nova concentració per l’alliberament dels presos i exiliats polítics. Serà com sempre a les 19.30 h, a la plaça de la Vila, i l’acte estarà organitzat per la delegació territorial de l’Assemblea Nacional Catalana. A Girona, a les 19 h, hi ha convocat també un acte de protesta i reivindicatiu per la retallada de llibertats al nostre país. A Cornellà de Terri serà a les 19.30 h, i mitja hora més tard, a Premià de Mar i a Barcelona. D’altra banda, del dilluns 28 al dijous 31, Vic tornarà a celebrar l’acte “Som grocs”.

Diumenge, 27 de maig

Ruta literària

‘DONES, CUINA I GUERRA CIVIL’
a l’Espluga de Francolí.
Xavi Oltra

Una de les activitats que dona a conèixer Òmnium Cultural és la ruta literària Dones, cuina i Guerra Civil, a l’Espluga de Francolí. La ruta ofereix passejar amb Carme Martí pels escenaris de la seva novel·la El camí de les aigües.

Dissabte, 26 de maig

Nit de sopars grocs i solidaritat amb els presos

SOPARs GROCs
a Tremp i a Santa Coloma de Queralt, entre altres municipis.
Xavi Oltra

L’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) segueix present en totes les iniciatives populars per donar veu als represaliats pel procés i suport a les seves famílies arreu de Catalunya, com els dinars i sopars grocs, que arriben a les localitats de Tremp, Santa Coloma de Queralt, Sant Feliu de Codines, Sant Just Desvern i Cambrils. Com és habitual, l’associació serà present en aquests especials i emotius esdeveniments de suport als presos, en què habitualment participa algun familiar dels afectats per la repressió de l’Estat espanyol.

L’Associació Catalana pels Drets Civils també celebrarà el dissabte 26 a la localitat de Reus un concert a favor dels represaliats, i en solidaritat i defensa dels seus drets. Els dinars i sopars tindran continuïtat el diumenge 27 al Masnou i a l’Ametlla de Mar. Per al mateix dia també hi ha prevista una arrossada solidària a la Font del Còdol de Collbató. I divendres que ve, 1 de juny, més sopars grocs, en aquest cas a les localitats de Cabrera de Mar, Tàrrega i Badalona.

Divendres, 1 de juny

L’exposició de Sierra, al CCCB

EXPOSICIÓ
‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, del 1 al 17 de juny.
Xavi Oltra

A ningú li va passar per alt l’exposició de Santiago Sierra Presos polítics a l’Espanya contemporània. Vetada a Arco i després instal·lada al Museu de Lleida, ara arriba a Barcelona, al Centre de Cultura Contemporània. Es tracta de 24 fotografies pixelades que fan referència a 74 presos polítics.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor