Sense - La República

L’ACA millora el sanejament a l’Alt Camp

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està impulsant la millora del sanejament a la comarca de l’Alt Camp, mitjançant la construcció d’una nova depuradora en el municipi de Puigpelat. S’ha posat a licitació el contracte per executar les obres i el funcionament de la planta durant un any, amb un pressupost proper als 3 milions d’euros, i es disposa fins el 30 de setembre per a presentar les ofertes.

Els treballs, que un cop adjudicats tindran una durada de 10 mesos, consistiran en la construcció d’una depuradora biològica, amb aireació prolongada per a l’eliminació de nutrients, amb capacitat per tractar 300 m3/dia, equivalent a una població de 1.500 habitants. A més, també es disposarà d’espai per poder ampliar la planta en el futur i duplicar la seva capacitat. L’estació depuradora tindrà la funció de tractar les aigües residuals generades en el nucli urbà de Puigpelat i als nuclis de la Sínia i els Arcs, i aportarà les aigües ja depurades al torrent dels Caus (conca del riu Francolí). Pel que fa al tractament dels fangs generats durant el procés de depuració, aquest es durà a terme mitjançant una planta d’eres d’assecatge (rizocompostatge), que permetrà minimitzar el manteniment i els residus.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor