Experiències

Descobrir l’oferta cultural gironina

La tercera edició del Som Cultura proposa una cinquantena d’activitats genuïnes per descobrir l’oferta cultural, patrimonial i d’espectacles de les comarques gironines aquest mes de novembre

Una jornada a Figueres per descobrir la infantesa i joventut de Salvador Dalí, una marató de tallers infantils dels museus gironins a Sant Feliu de Guíxols i una trobada d’instagramers a la fortalesa de Sant Julià de Ramis. Aquests són només algunes de les propostes que ofereix la tercera edició del Som Cultura, el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona que, enguany, proposa una cinquantena d’activitats ofertes per les entitats i empreses associades al club de màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. El festival estructura les propostes geogràficament: els dies 3 i 4 de novembre, a les comarques de l’Alt i Baix Empordà; els dies 10 i 11, a les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa; el 17 i 18, a les comarques del Ripollès i la Cerdanya, i el 24 i 25, al Gironès i la Selva. D’altra banda, també es presenta agrupat en quatre blocs: visites per descobrir el patrimoni, visites teatralitzades, música i art als museus i, finalment, activitats inclusives. D’aquestes últimes, destaca especialment una visita guiada adaptada per a persones amb problemes d’Alzheimer al monestir de Sant Pere de Galligants de Girona i una visita per a persones amb discapacitat visual al jaciment d’Ullastret.

Amb tota aquesta oferta, el Som Cultura 2018 espera superar les xifres de l’any passat, que va tancar la segona edició amb uns 2.000 participants. Tot i que, segons comenta Carles Cereijo, de l’organització, les xifres finals no els preocupen massa: “Apostem per la qualitat i l’objectiu bàsic que busquem és que es tingui clar que, durant aquest mes de novembre, es pot gaudir d’activitats realment genuïnes, amb gran valor afegit, unint propostes conjuntes de diferents associats, per exemple, a Figueres, on es pot gaudir d’un acte organitzat pels diferents museus de la vila.”

Lluèrnia torna a il·luminar Olot

Redacció

Més de seixanta instal·lacions s’encendran el 10 de novembre a Olot per transformar els carrers de la vila. Arriba el festival Lluèrnia, que retorna –l’any passat es va suspendre perquè coincidia amb la manifestació per la llibertat dels presos polítics– amb més ganes, més instal·lacions, més creadors, més foc i més llum que mai.

El Festival Raval(s) celebra la 16a edició

Redacció

Amb el lema Les diferents formes que adopta el racisme, el Festival de Cultura Raval(s) celebra la 16a edició, entre el 8 i l’11 de novembre, oferint més d’una cinquantena d’activitats, com ara mostres escèniques, xerrades, jornades sobre racisme, molta música i la mítica cercavila popular de gegants i bestiari de tancament.

Reviure oficis medievals a Súria

Redacció

Súria ofereix l’oportunitat de reviure com era l’època medieval en la dissetena Fira Medieval d’Oficis, el 10 i 11 de novembre. Enguany, la mostra vol potenciar la interacció amb el públic, per això ofereix més tallers participatius: de fibres vegetals, d’elaboració de paper, de teixir, de destil·lació d’aromes i perfums i de ceràmica, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor