Experiències

Premi a Lebor Gabala

La sonoritat fonètica de Lebor Gabála Érenn, uns manuscrits gaèlics del segle XI que narren la fundació mitològica d’Irlanda, i la vinculació del país celta a la tradició llanera van agradar tant a Maite Muñoz, que aquest va ser el nom amb què va batejar el 1989 la seva firma de roba. Havia començat fent patrons i dissenys per a Pedro Morago, i acumulava experiència suficient per tirar endavant el seu propi projecte “vinculat al punt de qualitat, al color i a la feminitat”.

El temps li ha donat la raó, i avui dia, a banda de catalanes, també vesteix dones basques, llevantines, franceses, suïsses i fins i tot japoneses, gràcies a la seva participació en la fira Tranoï de París. “Tenim clientes molt fidels, i això ens alegra molt”, diu la creadora, que no nega que vivim temps difícils. “L’única manera de tirar endavant quan hi ha molta competència és oferint roba diferenciadora, de qualitat”, opina la barcelonina, que en l’última edició de la 080 Barcelona Fashion de febrer ha aconseguit el premi que atorga l’associació Modacc a la millor col·lecció de marca. “Estic molt contenta, no m’ho esperava”, comenta Muñoz, que participa en la passarel·la des del 2014.

Els looks guardonats plasmen la seva essència, que juga amb el confort, l’elegància dolça i la perfecció en els acabats, però aquest cop amb un aire més de carrer. Els seus preciosos i llargs vestits de seda florals conjunten amb abrics de punt, però també amb jerseis de llana de ratlles, pantalons amb ratlla lateral i sabatilles esportives. “Hi ha esport arreu, surf, skaters... i a sobre l’any que ve també tindrem Jocs Olímpics”, explica la dissenyadora, que ha titulat la col·lecció Casual Friday, perquè els divendres ja es pot anar més informal a l’oficina. I més ara, en un segle en que l’esport chic és el nou glamur.

També hi va haver premis, per tercer cop consecutiu, per a la firma emergent de moda masculina Mans Concept Menswear, i ex aequo per a les col·leccions dels consolidats Antonio Miró (Albert Villagrasa es va inspirar en el món del rock) i Little Creative Factory. “Volem premiar la seva diversitat i excel·lència”, va dir el fotògraf Manuel Outumuro en representació del jurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor