Experiències

Arrenca la temporada de passions

Comencen les funcions, amb grans muntatges a Olesa, Esparreguera, Cervera i Ulldecona, on hi haurà novetats per celebrar els 65 anys de representacions ininterrompudes de l’espectacle

Amb l’inici de la Quaresma arrenca en moltes poblacions catalanes la temporada de passions, una escenificació dramàtica que es representa des de l’edat mitjana a tot Europa. L’ermita de la Pietat d’Ulldecona va acollir la presentació de la nova temporada dels diferents muntatges que ofereix la Federació Catalana de Passions de Catalunya, tots ben diversos. Són les passions de Cervera, Esparreguera, la Cava, Llinars, Olesa, Vilalba, Vilassar i la local, la d’Ulldecona, que enguany compleix 65 anys de representacions ininterrompudes. Per això presentarà una passió renovada i plena de novetats, com ara la direcció, a càrrec de Jordi Príncep i Bienve Borràs, que aposta per una posada en escena innovadora, reforçada amb una nova escenografia lumínica que farà viure noves sensacions. També s’estrenaran peces musicals i s’ha fet una nova adaptació del text –a càrrec dels directors del muntatge– per tal que la representació sigui més dinàmica.

Una altra passió molt coneguda és la d’Olesa de Montserrat, que és una de les primeres a aixecar el teló –el 3 de març–. Amb la participació d’un miler de persones, proposa una representació teatral espectacular, completament adaptada a la tecnologia més capdavantera i al llenguatge escènic contemporani, en què els decorats de grans dimensions conviuen amb els efectes del mapping digital. I tot això, en un dels escenaris més grans d’Europa, amb 30 m d’amplada a la part davantera. Comparteix amb Esparreguera l’honor de ser una de les passions més importants de Catalunya. I és que a Esparreguera, aquest grandiós espectacle teatral és capaç de transmetre a prop de 15.000 espectadors cada any l’essència d’uns personatges amb dos mil anys d’història. Aquest any es consolida el projecte de direcció actual, capitanejat per Vicky Martínez, que posa l’accent en l’inici i final de l’espectacle. També es renova estructuralment i en l’àmbit de so i llums i també pel que fa al vestuari de Jesús, seguint més la iconografia. Així mateix, es dona més protagonisme al treball coral, el del poble, “ja que és un dels pilars que donen grandiositat a l’espectacle”, segons els organitzadors, que continuen destacant: “La gran participació d’actors i figurants ens manté en la idea que La Passió d’Esparreguera gaudeix d’una salut de ferro i que trobem un planter de cara al futur molt prometedor.” Molt esperada és també La Passió de Cervera que, a més, ofereix una oportunitat per viure dos dies complets a la ciutat, amb els caps de setmana de La Passió, el 13 i 14 i el 27 i 28 d’abril. Es podrà viure de primera mà la història de la ciutat, amb itineraris turístics que inclouen visites, dinar, allotjament i l’entrada per veure una de les representacions més multitudinàries i antigues de Catalunya, que aquesta temporada continua treballant per la renovació i la implantació de noves tecnologies per tal que combinin de la millor manera amb els elements artístics patrimonials de la representació, com els telons pintats dels Germans Salvador.

JOANA PEÑA

jpenya@lrp.cat

Dates de les passions Cervera: 24 i 31 de març; 7, 13, 19 i 27 d’abril. Esparreguera: 10, 17 i 23 de març; 7, 13, 19 i 28 d’abril; 1 i 5 de maig. La Cava: 12, 13 i 14 d’abril. Llinars del Vallès: 6, 7, 13 i 14 d’abril. Olesa: 3, 10, 16, 24 i 30 de març; 7, 13, 19 i 28 d’abril; 1 maig. Ulldecona: 24 i 31 de març: 6, 13, 19, 20 i 28 abril; 5 i 11 maig. Vilalba dels Arcs: 18 i 20 d’abril. Vilassar de Mar: 19 d’abril.

La Transèquia clou la Festa de la Llum

Redacció

Arriba la 35a Transèquia, un dels esdeveniments esportius i participatius més importants de Manresa –l’any passat va aplegar 5.000 participants– amb què es clouran els actes de la Festa de la Llum. Serà el 10 de març i manté el caràcter solidari i les quatre modalitats de recorregut (a peu, corrent, en bicicleta i en handbike).

Més espectacles a la Fira del Trumfo

Redacció

La 15a Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona, que concentra gran part de les seves activitats els dies 9 i 10 de març, s’ubicarà de nou a la plaça del Camp per consolidar l’espai i el format dels darrers anys. A part del divers ventall de paradistes, enguany s’aposta per espectacles en forma d’actuacions musicals i per tallers infantils.

Gran fira de la natura a Lleida

Redacció

Més d’un centenar d’expositors i una cinquantena d’activitats donen vida any rere any a Fira Natura, que des del 1999 s’ha convertit en la fira del medi ambient i la qualitat de vida més important de les comarques de Lleida –cada any rep més de 13.000 visitants–. Tindrà lloc del 8 al 10 de març a Fira de Lleida.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor