Experiències

Experiències

Riudoms es converteix en la capital del foc

El 4 de maig tindrà lloc el 2n Concurs Nacional d’Enceses, en què les vuit colles participants competiran per crear el millor espectacle de foc

L’olor de pólvora cremada i el soroll dels petards envairan Riudoms el 4 de maig. La vila serà la seu del 2n Concurs Nacional d’Enceses, que comptarà amb vuit colles participants –escollides per sorteig entre les que s’hi van inscriure–, un nou format i més activitats. Com a colla amfitriona, els Diables de Riudoms no hi competirà, però farà una encesa de lluïment. L’objectiu, però, continua sent el mateix: fer visible la feina i la creativitat que hi ha al darrere de les enceses, sovint poc reconeguda. La iniciativa, organitzada per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, consisteix en una competició de dues rondes. Primer es farà una “encesa d’igualtat”, en què totes les colles rebran una caixa de material pirotècnic amb què hauran de fer una actuació improvisada. A continuació tindrà lloc la ronda d’enceses lliures, en què les colles podran disposar de tota la pirotècnia que desitgin per fer l’actuació. A banda del concurs, aquest any s’amplien les activitats, amb més propostes lúdiques i obertes a tot el públic, amb la intenció d’estendre la festa, arribar a un públic més ampli i repetir l’èxit de l’any passat a Picamoixons, que va aplegar uns 470 diables i prop de 2.000 assistents.

plaça de l’Església de Riudoms

Lloc:

a partir 20.30 h

Hora:

web: riudoms.cat

falset (priorat)

Gaudir dels vins de la comarca

Redacció

L’acte central de la Fira del Vi –amb els vins i cellers del Priorat i el Montsant– és la gran mostra de vins al carrer que se celebra a Falset, que aquell cap de setmana bull d’activitats paral·leles i de tastos. Amb una nombrosa representació de cellers de la comarca i centenars de vins per descobrir i tastar.

del 3 al 5 de maig

Dates:

Web: firadelvi.org

palafrugell (BAIX Empordà)

Invasió de flors i violes

Redacció

A Palafrugell arriba un dels festivals més esperats de l’any: Flors i Violes, que transforma el poble amb música, espectacles, formes, colors i gastronomia. Enguany, celebra deu anys i, com a novetat, oferirà un gran espectacle inaugural de mapping.

del 3 al 5 de maig

Dates:

Web: visitpalafrugell.cat

martorell (bAIX llobregat)

Versió “furera” de la llegenda

Redacció

Un dels actes més destacats de la programació de la Fira de Primavera de Martorell és l’espectacle que la Fura dels Baus oferirà el 27 d’abril. Es tracta de la versió furera de la llegenda del Pont del Diable de Martorell, un macroespectacle dirigit per Carlus Padrissa i que coincideix amb el 40è aniversari de la fundació de la popular companyia.

Del 26 d’abril al 5 de maig

Dates:

web: martorell.cat

berga (berguedà)

La gran mostra del Berguedà

Redacció

Berga última detalls per a una nova edició de la Fira de Maig, la mostra multisectorial de referència de la comarca del Berguedà i una de les més importants de la Catalunya Central. Amb representació dels sectors econòmics i de serveis de la comarca, així com d’institucions, d’entitats i del sector formatiu.

4 i 5 de maig

Dates:

web: ajberga.cat

cambrils (baix CAMP)

Degustar els fideus rossos

Redacció

Cambrils convida a gaudir d’un dels seus plats més propis, els fideus rossos, en les setenes jornades dedicades a aquest guisat, amb menús especials pensats per a l’ocasió.

del 3 al 19 de maig

Dates:

web: cambrils.cat

l’escala (alt empordà)

La tradició grecoromana

Redacció

A Empúries van conviure tres pobles antics amb cultures diferents: els grecs, els ibers i els romans. La fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani permet reviure aquesta riquesa cultural amb el mercat d’artesania i una quarantena d’activitats com tallers, visites guiades, jocs, espectacle i recreacions.

4 i 5 de maig

Dates:

Web: visitlescala.com

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor