Experiències

Experiències

De marxa pels museus catalans

Una de les activitats principals del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus del 18 de maig, que oferirà més d’un centenar d’activitats ludicoculturals més enllà de la mitjanit

Des de l’any 1977, el Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig a tot el món. Aquest dia, els museus són els grans protagonistes, i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d’activitats perquè grans i petits gaudeixin de la història, la cultura i el coneixement. A Catalunya hi ha 114 museus registrats amb 118 extensions i 394 col·leccions obertes al públic, de temàtiques molt diverses i que aquest dia oferiran unes 250 propostes, com recreacions històriques, conferències, visites guiades, concerts i tallers, a més de l’activitat principal i més esperada: poder disfrutar d’una nit dins d’un museu. A Tarragona, per exemple, es podrà fer un itinerari guiat nocturn pels museus i les institucions culturals de la ciutat; a Solsona s’oferirà dormir al Museu Diocesà i Comarcal; a Igualada es podrà fer una visita molt esbojarrada al Museu de la Pell i Comarcal de l’Anoia; a Barcelona es podrà descobrir la moda femenina del segle passat a partir de més de cent vint vestits al Museu d’Història, i a Empúries (l’Escala) es podrà gaudir d’una passejada amb guia pel jaciment, amb copa de vi i música inclosa. L’any passat, 44.380 persones van participar en el Dia Internacional dels Museus i 134.788, en la Nit dels Museus.

18 i 19 de maig.

Dates:

Web: patrimoni.gencat.cat/dim2019

caldes de montbui (vallès oriental)

Gran trobada titellaire

Redacció

La vila termal acollirà el 18 i 19 de maig el 22è Festival de Titelles, que enguany recupera l’escenari de la plaça de la Font del Lleó, la més emblemàtica del centre històric. Els visitants podran descobrir una quinzena d’històries de titelles de diversos formats, en escenaris exteriors i interiors, la majoria gratuïts i adreçats a tots els públics.

18 i 19 de maig

Dates:

ciutatWeb: festivaltitelles.cat

Tarragona (Tarragonès)

Cap al gran festival romà

Redacció

La ciutat romana i el món urbà en el Mediterrani clàssic seran l’eix principal de la XXI edició del Festival Tarraco Viva, que enguany dedicarà una part important de les activitats programades a conèixer millor el món urbà de l’antiguitat clàssica. En aquest esdeveniment cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica de l’època romana es podrà aprendre, per exemple, com funcionava l’amfiteatre, qui eren els gladiadors, fer màscares greges o assistir a concerts i lectures dramatitzades.

del 5 al 19 de maig

Dates:

Web: tarracoviva.com

sabadell (vallès occidental)

Retorn a l’època medieval

Redacció

La Fira Medievàlia transporta Sabadell a l’edat mitjana, amb una gran fira de productes, però també amb un extens programa d’activitats, entre les quals destaquen les escenificacions de fets històrics, que es complementen amb espectacles, lluites medievals, cercaviles, danses, mostra d’oficis...

del 17 al 19 de maig

Dates:

web: sabadell.cat

torredembarra (tarragonès)

Reviure la batalla del 1713

Redacció

Arriba una nova edició de Torredembarra 1713, les jornades històriques, commemoratives i lúdiques vinculades a la batalla de Torredembarra del 16 de juliol del 1713, que enguany recuperaran el mercat de productes i la mostra d’oficis de l’època per tot el nucli antic. Per primer cop també hi haurà un espai gastronòmic, amb els plats que van acompanyar la batalla.

18 i 19 de maig

Dates:

Web: turismetorredembarra.cat

lleida (segrià)

Batalla de moros i cristians

Redacció

La rauxa no s’atura a Lleida. Després de la festa major, arriba la de moros i cristians, amb la qual la vila recupera una tradició que data del segle XII. El gran dia serà diumenge, amb les comparses i desfilades de moros i cristians i la gran batalla.

18 i 19 de maig

Dates:

Web: miclleida.org

Manresa (bages)

L’ExpoBages, amb gastronomia

Redacció

El gran punt de trobada multisectorial de la Catalunya Central, l’ExpoBages, celebrarà una nova edició amb novetats destacades: tornarà a apostar per la gastronomia, amb noves propostes com el Gastrosalut, un certamen amb entitat pròpia dedicat a l’alimentació saludable. També s’incorporarà la possibilitat de fer una ruta de cerveses artesanes del Bages mentre es passeja per la fira.

del 17 al 19 de maig

Dates:

web: firamanresa.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor