Experiències

Experiències

Cervera reunirà un miler de diables

La Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya del 8 de juny serà l’acte estrella de la celebració del 25è aniversari dels Carranquers, la colla de Ball de Diables de Cervera

L’espectacle de llum i de foc està garantit el 8 de juny a Cervera, quan tindrà lloc l’acte estrella de la celebració del 25è aniversari dels Carranquers, la colla de Ball de Diables de Cervera. Serà la Trobada Nacional de Balls de Diables de Catalunya, que reunirà més de mil diables d’una vintena de colles d’arreu de Catalunya en un dels actes de foc més importants que s’hauran fet mai a les Terres de Ponent. A més, la commemoració coincideix amb l’any en què Cervera és Capital de la Cultura Catalana, i per això els diables han fet tot el possible perquè la vila també esdevingui un referent en el món del foc.

La festa començarà a la tarda. Els balls de diables infantils de Cervera, Torredembarra, Valls i Sant Quintí de Mediona seran els protagonistes, amb correfoc i mostra de balls parlats infantils. A la nit, les colles convidades a la trobada faran el gran correfoc, que finalitzarà amb una encesa conjunta. Altres propostes seran el Concurs Nacional de Tabals (5 d’octubre), una trobada de bestiari que se celebrarà per l’Aquelarre o la Festa de la Colla (21 i 22 de juny), amb nombroses activitats com la cursa orientativa, el vermut elèctric i el tan esperat ball parlat. Enguany, s’hi ha integrat la Trobada de Diables de la Segarra Històrica, amb un correfoc en què participaran les colles de Sant Guim de Freixenet, Santa Coloma de Queralt, Sanaüja i Calaf. També es podrà gaudir de la diable de Cervera feta per Casa Dalmases en motiu de l’efemèride.

8 de juny

Dates:

Més informació: cerverapaeria.cat

torroella de montgrí (Baix Empordà)

Epicentre de la màgia

Redacció

FIMAG, la Fira de Màgia de Torroella, arriba a la 8a edició en un moment de clara estabilització i consolidació d’un model que té la voluntat de ser un referent per al sector. Nuel Galán (deixeble del Mago Pop), la Gran Gala Internacional (amb Chris Torrente, Dani Polo, Huang Zheng, Alexander i Manu Llari) i el televisiu Yunke seran els tres espectacles principals d’enguany. Una programació de primer nivell que es completarà amb vuitanta sessions i una trentena d’espectacles distribuïts per diversos espais emblemàtics de la vila. Es consolidarà, a més, el vessant professional amb la segona Fira de Programadors de Màgia de Catalunya.

del 5 al 9 de juny

Data:

Web: fimag.cat

sant sadurní d’anoia (alt penedès)

Més de 50 espectacles repartits pel Penedès

Redacció

La 15a edició del Festival EVA, el festival de narració i tradició oral, escamparà la narrativa i l’oralitat arreu del Penedès. Precisament, el territori és un dels grans protagonistes d’un festival que suma enguany 18 municipis i més de 40 emplaçaments, on tindran lloc més de 50 espectacles.

del 31 de maig al 9 de juny

Data:

Web: enveualta.com

castellbisbal (vallès occidental)

Gran diada del calendari geganter

Redacció

Més de 150 figures vingudes d’arreu del territori i representades en 62 grups envairan els carrers de Castellbisbal amb motiu de la XXXII Ciutat Gegantera de Catalunya, la gran diada del calendari geganter. Hi haurà cercaviles, balls i passejades, però també concerts, oferta de ruta patrimonial pel municipi, un sopar popular, grallers i l’acte central de la trobada: l’espectacle de traspàs i rebuda del títol de Ciutat Gegantera (dia 9).

8 i 9 de juny

Dates:

Web: gegants.cat / ciutatgegantera2019

pinell de brai (terra alta)

El regne de la ceràmica i el fang

Redacció

Sota el lema Terra i Foc arribarà la XII Fira d’Artesania Pinellart, dos dies en què els carrers de la vila mostraran una gran varietat de productes artesans.

8 i 9 de juny

Data:

Web: pinellart.cat

figueres (alt empordà)

Els jocs dels nostres pares i avis

Redacció

La Festa del Joguet és la gran trobada de joguines de col·lecció: trens, nines, cotxes, titelles, avions, còmics..., una ocasió per descobrir i gaudir de testimonis únics de la memòria històrica de tots els infants. La festa aplegarà expositors de Catalunya, de la resta de l’Estat i de països com França, Holanda, Itàlia i Bèlgica.

9 de juny

Data:

Web: ca.figueres.cat

manresa (bages)

La fira del vi del Bages

Redacció

Després de l’èxit de la primera edició, torna la Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages, que vol posar en valor i donar a conèixer la cultura vitivinícola de la zona. La cultura del vi serà l’eix conductor del certamen d’enguany, amb un clar caràcter popular, i que inclourà la Nit de Picapolls i una jornada professional.

del 7 al 9 de juny

Data:

Web: firaviba.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor