Experiències

Experiències

Tot Gràcia es guarneix de festa

Del 15 al 21 el ‘petit poble’ del popular barri de Barcelona esclatarà amb 900 activitats previstes

Un any més el popular barri de Gràcia de Barcelona serà el centre neuràlgic de la ciutat durant una setmana, amb la tradicional festa major, que enguany inclourà 900 activitats. Del 15 al 21 d’agost carrers i places del barri es guarniran per viure la festa, i hi haurà concerts, balls populars, castellers, gegants, correfocs, bastoners... Com cada any, el carrers guarnits de forma temàtica seran el gran atractiu d’aquest històric esdeveniment, que ja supera els 200 anys de vida. Un total de 24 carrers del barri competiran pel premi de millor carrer, fet que suposa un rècord de participació des del 2001. De fet, s’estrenaran el carrer Lluís Vives, la plaça del Nord i el carrer Luis Antúnez. Els materials emprats per guarnir cada zona solen ser residus reutilitzats, ampolles de plàstic, llaunes, papers i cartrons, amb què els festers de cada carrer fan les seves creacions. La diada castellera del dia 17 serà un dels plats forts d’una festa que començarà el dia 14 amb un pregó a la plaça de la Vila ben especial: quatre esportistes olímpiques amb discapacitat intel·lectual seran les encarregades enguany en una festa que vol ser molt inclusiva i feminista. Abans del pregó hi haurà una cercavila amb gegants i l’Àguila de Gràcia. La plaça de la Revolució serà el lloc on per tercer any s’instal·larà un punt informatiu #BCNantimasclista, amb informadors itinerants.

del 15 al 21 d’agost

Dates:

festamajordegracia.cat

Web:

CABRILS (MARESME)

32a Mostra Gastronòmica

El municipi de Cabrils serà l’escenari del 16 al 19 d’agost de la 32a edició de la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans, un esdeveniment econòmic, turístic i social que permet degustar els plats, vins i caves de la comarca. La fira, celebrada en el marc de la festa major de Santa Helena, inclourà enguany 56 estands (14 de restauració, 4 de vins i caves amb DO Alella, 8 de comercials, 5 d’entitats i 25 d’artesans) durant quatre dies, en què també hi haurà música. La mostra té una assistència aproximada de 15.000 visitants cada any. La Mostra Gastronòmica se celebrarà a l’escola L’Olivera i es podrà gaudir fins a les 23.30 h.

del 16 al 19 d’agost

Dates:

Web: cabrils.cat

VALL de CARDÓS (LLEIDA)

Fira de Bruixes i Encantades

La Ribera de Cardós tornarà a ser terreny de bruixes. El dia 18 serà l’escenari de la 6a Fira de Bruixes i Encantades de Vall de Cardós, al Pallars Sobirà. La Fira Ambruixa’t arrencarà a les 11 h amb un mercat artesanal, jocs, tallers... El Mag Reivax posarà la màgia als carrers i l’actor Manel protagonitzarà a la tarda l’espai de contacontes Bruixes a la muntanya. La jornada tancarà amb el ball de bruixes i el correfoc de diables.

18 d’agost

Dates:

Web: fempirineu.cat

LLAVORSÍ (PALLARS SOBIRÀ)

33è Concurs de Gossos d’Atura

Llavorsí tornarà a ser l’escenari de la Fira de l’Ovella i del 33è Concurs de Gossos d’Atura. La fira està dedicada a l’ovella i als productes artesanals de manufactura i alimentació relacionats amb aquest animal. A més hi haurà el campionat internacional en què els gossos, acompanyats dels seus amos, han de demostrar al jurat la seva obediència i habilitat per guiar el ramat d’ovelles.

17 i 18 d’agost

Dates:

Web: fempirineu.cat

ALTAFULLA (TARRAGONÈS)

Arriba la 22a Fira d’Artesans

Altafulla serà el marc a partir del dia 15 de la 22a edició de la Fira d’Artesans, amb un total de 120 parades d’artesania ubicades a la zona de les Eres, davant del castell d’Altafulla. Hi ha previstos contacontes i també els concerts de Cèltic Quartet, Julivert i Maria Vidal Trio i BlueBirds.

del 15 al 18 d’agost

Dates:

Web: altafulla.cat

TARRAGONA (TARRAGONÈS)

Sant Magí, la festa de l’aigua

Un any més, i és l’onzè, arriben a Tarragona les festes de Sant Magí, la festa de l’aigua de la ciutat. Més de 200 propostes tradicionals, amb música i espectacles, ompliran Tarragona fins al dia 19 d’agost, amb la diada castellera a la plaça de les Cols, on actuaran les quatre colles de la ciutat. També se celebrarà el darrer dia la professó de Sant Magí pels carrers de la Part Alta i la tradicional ballada de sardanes a la Rambla Nova. Abans, però, molta festa. La iMAGInada convertirà el Camp de Mart en un espai per a la llibertat d’expressió, en un mercat d’artesania i art, i en espai de jocs, de tallers. El pla de la Seu serà el marc de la VI Trobada de Gegants i Nanos. Enguany se celebrarà el 10è aniversari de la Colla Gegantera del Passeig Torroja i es retrà homenatge a l’Anna Mula, ànima de la trobada de gegants de Sant Magí.

del 14 al 19 d’agost

Dates:

Web: tarragona.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor