Experiències

Experiències

Ésdansa 2019, una nova experiència

El festival de la dansa d’arrel tradicional arriba a les Preses a la 37a edició, amb noves propostes

Un any més, i en van 37, les Preses (Garrotxa) esdevé un escenari ampli de propostes, estrenes i experiències amb Ésdansa, el festival de la dansa d’arrel tradicional, en què l’any passat van participar 11.000 persones. Espectacle, participació, intercanvi i procés creatiu es conjuguen a l’entorn natural. El 2018 es van presentar 24 propostes amb 19 companyies i 200 balladors. Aquest any es podran veure les danses de tres països inèdits com són Guatemala, Tanzània i Oman. Aquests, juntament amb l’Equador, Corea del Sud i Armènia, compartiran protagonisme en una edició en què les danses indígenes de l’Amèrica del Sud i cultures desconegudes d’Orient prendran protagonisme. El festival ha volgut acollir de nou dues cultures amb danses considerades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat: Oman amb la dansa Al-bar’ah i Armènia amb les danses Kochari. Més enllà de l’àmbit internacional, una de les propostes més sorprenents dins el format experiència serà Espero meravelles, de Mirna Vilassís, Xavi Múrcia i l’Esbart Sant Martí de Barcelona, en què dansa, música i poesia es combinaran a l’església de Sant Martí del Corb. D’altra banda, la Festa al Parc continuarà omplint de música i ball el parc de Pedra Tosca. La programació inclou també l’estrena d’Àer, de Laia Santanach, la proposta guanyadora de la tercera edició del premi Delfí Colomé.

del 19 al 25 d’agost

Dates:

esdansa.cat

Web:

SITGES (GARRAF)

Foc, festa i molta música a Sitges

La festa major 2019 arriba més potent que mai al municipi de Sitges. Les Barraques tindran lloc els dies 17, 18 i 19 d’agost amb un cartell de primera línia que inclou grups com ara: La Pegatina, Buhos, Obeses, Lildami, Els Catarres, Doctor Prats, Roba Estesa, Pavvla, Orquestra Di-versiones, Suu i Reggae per Xics, entre d’altres. L’encesa dels 21 morterets la vigília de Sant Bartomeu, el 23 d’agost, anirà a càrrec de músics de cobles de Sitges que han interpretat la sardana La processó de Sant Bartomeu, amb motiu del centenari de la seva creació. L’acte tindrà lloc a les 14 h a la platja de la Fragata. Antoni Vigó i Julià, que ha tingut un paper destacat com a geganter durant molts anys, primer dels Moros i més tard dels Cristians, pronunciarà el 19 d’agost el pregó de la festa major a les 21.30 h a la plaça de l’Ajuntament.

del 19 al 26 d’agost

Dates:

Web: sitgesfestamajor.cat

CASTELLAR de N’HUG (berguedà)

Concurs de Gossos d’Atura

Arriba la 57a edició del Concurs Internacional de Gossos d’Atura, el diumenge dia 25 a les 11 h al Prat del Castell, a Castellar de n’Hug. Des de 1962, pastors i pastores de diversos països es troben per demostrar les habilitats dels seus gossos. Enguany assistirà a l’esdeveniment el Molt Honorable President de la Generalitat, Joaquim Torra.

25 d’agost

Dates:

Web: ajcastellardenhug.cat

ROQUETES (BAIX EBRE)

Tradicionàrius, a Roquetes

El Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre arriba a la 26a edició, dividit en dos caps de setmana (també el 13 i 14 de setembre). La nit de la marató musical es farà el 24 d’agost, a l’Hort de Cruells de Roquetes. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han preparat un homenatge als cantadors de jota ebrencs. També es podrà veure Coetus amb un espectacle festiu i de gran format, i els Cau de Lluna, que han retornat per celebrar els seus 30 anys.

24 d’agost

Dates:

Web: roquetes.cat

TORTOSA (baix ebre)

Els gegants tornen a Tortosa

La Trobada de Gegants de Tortosa es durà a terme el 25 al parc Teodor González, a les 11 h. A les 12 h hi haurà una cercavila per diversos carrers i a les 13.15 h tindran lloc la ballada final i l’entrega de recordatoris. L’entrada és lliure i l’acte està organitzat per la Colla Gegantera de Tortosa.

25 d’agost

Dates:

Web: agenda.tortosa.cat

IGUALADA (L’ANOIA)

La festa més tradicional

La festa major de Sant Bartomeu d’Igualada, una de les més antigues del país amb més de 600 anys d’història, arriba enguany amb 40 concerts, set obres de teatre i sis exposicions, una dedicada a Montserrat Acosta i una altra al món del circ. Enguany es presentarà el llibre infantil fantàstic Contes de festa major, de M. Àngels Gual. L’actor Toni Albà serà el pregoner de luxe d’una edició en què actuaran Doctor Prats, Manel Fuentes & The Spring’s Team i l’Orquestra Metropol, entre d’altres. Va parir tour, de Ràdio Flaixbac, oferirà el diumenge dia 25 tota la seva força a les 24 h a la plaça de Cal Font.

del 19 al 26 d’agost

Dates:

Web: igualada.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor