Experiències

Experiències

Ceràmica internacional a Montblanc

El 17è festival Terrània tindrà trenta-cinc ceramistes d’arreu i més exposicions que mai

Poques vegades es pot veure en un espai únic l’obra d’una trentena d’artistes internacionals de la ceràmica. A Montblanc és possible durant el festival Terrània, que enguany celebrarà la dissetena edició amb més exposicions que mai i amb Suïssa com a territori convidat. Té lloc a l’antic convent de Sant Francesc (XIII-XIV), un marc incomparable que condiciona el nombre de participants, fet que obliga l’organització a fer una acurada selecció. Aquest any seran trenta-cinc ceramistes de set països, que triaran la seva millor obra per ser exposada, a més de mostrar al públic la seva manera de treballar. Es tracta d’un reconeixement amb un alt valor simbòlic, ja que són els mateixos ceramistes els que fan de jurat al mateix temps que poden ser escollits. Més enllà del mercat, Terrània ofereix un ventall de propostes que volen aconseguir que el gran públic s’acosti a la ceràmica, la descobreixi en alguns casos i en comprengui la complexitat tècnica, alhora que gaudeixi de l’expressió artística. En aquesta edició, destacaran els tallers per a totes les edats, el projecte central Suena Barro i una desena d’exposicions.

del 27 al 29 de setembre

Dates:

Antiga església i claustre de Sant Francesc de Montblanc

Lloc:

Web: terrania.cat

sitges (garraf)

Capital formatgera

Redacció

Suïssa aterrarà a Sitges. La segona edició del Sitges Cheese Fest comptarà amb el país helvètic i els seus formatges com a convidats. D’aquesta manera, juntament amb els formatges suïssos (l’Emmentaler AOP, Le Gruyère AOP, Tête de Moine AOP i Appenzeller), el festival agruparà els millors productors de formatges artesans de Catalunya. El certamen es divideix en dues grans àrees. El mercat de formatges i la zona d’oci, on a més de degustar productes fets amb formatge s’organitzen concerts, activitats infantils i tallers gastronòmics. S’hi esperen més de 10.000 visitants.

del 27 al 29 de setembre

Dates:

passeig de la Ribera

Lloc:

Web: visitsitges.com

el preat de llobregat (baix llobregat)

Un centenar d’actes per la festa

Redacció

L’Institut Baldiri Guilera, que compleix 50 anys i que ha marcat l’educació de molts pratencs, serà l’encarregat del pregó de la festa major de la ciutat, el 27 de setembre. Donarà pas a un programa amb un centenar d’activitats de cultura popular i tradicional (cercaviles, balls, gegants, batucades, castellers, tamborinades, correfocs) i d’arts en viu, a més de propostes infantils, familiars, gastronòmiques i esportives. També molta música, amb concerts com el de Bebe, Pelukass, Mocedades i la Balkan Paradise Orchestra.

del 27 al 30 de setembre

Dates:

Web: www.elprat.cat/festa-major

tarragona (tarragonès)

Darrers dies festius

Redacció

Últims dies per disfrutar de les festes de Santa Tecla de Tarragona, amb propostes tradicionals com les del dilluns 23 de setembre, diada de Santa Tecla, amb la missa, les sortides del seguici popular, la ballada conjunta de tots els elements festius i la diada castellera. L’endemà posarà el punt final festiu la Mercè i el correfoc, que acabarà amb la traca final.

del 13 al 24 de setembre

Dates:

Web: tarragona.cat

vilassar de Mar (maresme)

Reunió catalana de pessebristes

Redacció

Vilassar de Mar acollirà la 49a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, que posarà en valor la tradició marinera, la floricultura i el pessebrisme, amb un llarg programa d’actes.

29 de setembre

Dates:

Web: pessebres.cat

lleida (segrià)

Agricultura de precisió

Redacció

L’agricultura de precisió tornarà a ser una de les protagonistes de la 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 34a edició del Saló Eurofruit, certàmens que tindran lloc al recinte de la Fira de Lleida, amb més de 300 expositors d’una desena de països. Així, Sant Miquel i Eurofruit acolliran nombroses novetats relacionades amb l’agricultura de precisió en àmbits com els drons, el fred industrial, els sistemes de reg, les solucions informàtiques per a la gestió d’explotacions agrícoles i ramaderes, la gestió dels costos i recursos, la gestió de les obligacions administratives i legals i l’ús dels sistemes avançats de guiatge, amb GPS per a vehicles agrícoles. Així mateix, els tradicionals salons acolliran nombroses activitats, com una atractiva mostra de tractors antics formada per una vintena de vehicles de la col·lecció particular d’Antoni Minguell, alguns dels quals gairebé centenaris. També es podrà gaudir de les festes de tardor, del 27 al 30 de setembre.

del 26 al 29 de setembre

Dates:

Web: firadelleida.com

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor