Experiències

Experiències

Descobrir com eren les cases de fa 2.200 anys

L’habitatge és el tema del 29è Cap de Setmana Ibèric. Vint-i-cinc jaciments de Catalunya obriran les seves portes i oferiran un centenar d’activitats

Des de fa dinou anys, el primer cap de setmana d’octubre, la Ruta dels Ibers celebra el Cap de Setmana Ibèric, amb activitats gratuïtes per a totes les edats als principals jaciments ibèrics de Catalunya. Vint-i-cinc jaciments obriran les seves portes per fer reviure a grans i petits la història d’una cultura de fa més de 2.000 anys a través d’un centenar de propostes. És una manera divertida d’apropar-se als ibers, amb reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tastos de menjar i beguda ibèrica i jocs. A més, cada edició proposa fer una immersió en la societat d’aquella època des d’un punt de vista diferent. Aquest any els visitants trobaran moltes activitats per conèixer com eren les cases ibèriques: la seva construcció, les activitats que s’hi feien, què hi emmagatzemaven, els tipus segons la jerarquia social i, fins i tot, els enterraments sota el terra de les cases. I per a tots aquells que vulguin compartir experiències, el Cap de Setmana Ibèric serà més social que mai. A través de l’etiqueta #csi_ibers es podrà seguir la programació i compartir vivències.

5 i 6 d’octubre

Dates:

Web: rutadelsibers.cat

l’escala (alt empordà)

Disfrutar al màxim de les anxoves

Redacció

No hi haurà excusa per no degustar l’anxova de l’Escala. Durant una setmana, tindrà lloc la Ruta de la Tapa de l’Anxova, en què uns quaranta locals oferiran tapes amb aquesta menja –se’n solen servir unes 30.000–. La setmana finalitzarà amb la Festa de l’Anxova, on es repartiran uns 15.000 filets i s’entregarà l’Anxova d’Or, enguany a Montserrat Carulla. La directora artística Rosa Ros serà la pregonera.

ruta del 27 de setembre al 6 d’octubre (data de la festa)

Dates:

Web: visitlescala.com

artés (bages)

Homenatge al vi del Bages

Redacció

La 24a Festa de la Verema del Bages s’inaugurarà el divendres 4 d’octubre a Sallent, seguint la línia iniciada l’any passat pels organitzadors de poder fer partícip tota la comarca de l’homenatge al vi i a la vinya del Bages que es fa cada any a Artés, vila que acull els actes més tradicionals del programa el 5 i 6 d’octubre i la Mostra de Vins a la plaça Vella. Una de les novetats d’enguany serà un tast a cegues de vins del Bages que es podrà fer per parelles. Del 3 al 6 d’octubre, també es farà la tradicional nocturna Vinum per diversos espais de la ciutat de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Artés, on els tastos de vins estaran acompanyats de música en directe.

del 3 al 6 d’octubre

Dates:

Web: festaveremabages.cat

manlleu (osona)

Porc molt ben acompanyat

Redacció

Cada any, Manlleu acull al Festa del Porc i la Cervesa, una fira que combina gastronomia i oci a la capital del Ter. La matança del porc, l’elaboració d’embotits, la degustació de productes, el mercat, els tastos de cerveses artesanes, els espais infantils, els concerts i els tallers de cuina són algunes de les activitats programades per a l’ocasió.

del 4 al 6 d’octubre

Data:

Web: porcicervesa.cat

falset (priorat)

La marató més internacional

Redacció

Arriba la marató del Priorat més internacional, ja que aplegarà corredors de més de quinze països. Una cursa diferent, on l’esport s’acompanya en tot moment de música, visites eno-turístiques, dinars de germanor, actuacions al carrer i de l’excel·lent vi del Priorat per a participants i acompanyants.

6 d’octubre

Data:

Web: maratodelpriorat.com

salt (gironès)

XXII Fira Interna- cional del cistell

Redacció

La Fira del Cistell és una cita de referència per als artesans cistellers d’Europa, com a espai per a la trobada, l’intercanvi de coneixements i el gaudi de l’ofici.

5 i 6 d’octubre

Dates:

Web: firadelcistell.cat

cervera (segarra)

Al so dels timbals tradicionals

Redacció

El segon concurs nacional de tabals tradicionals se celebrarà a Cervera dins dels actes de celebració del 25è aniversari dels diables locals, els Carranquers. Durant el matí, es farà una masterclass i, posteriorment, un dinar. A la tarda hi haurà el concurs en què els tabalers de diverses colles vingudes d’arreu de Catalunya demostraran la seva destresa musical.

5 d’octubre

Data:

Web: diables.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor