Experiències

Experiències

El Most brinda pel bon cinema

El novè Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava porta el millor cinema al voltant de la vinya i el vi a Vilafranca del Penedès i comarca

Arriba un pla ideal per als amants del vi: gaudir de peces audiovisuals de temàtica vitivinícola i degustar un bon vi. El Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava celebra la novena edició del 7 al 17 de novembre a Vilafranca del Penedès i comarca i del 27 de novembre a l’1 de desembre al Priorat. Únic a l’Estat espanyol especialitzat en aquesta temàtica, és un esdeveniment d’abast internacional que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Així mateix, el festival brinda pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment. A més de disposar de sales de projecció, també s’expandeix als cellers de la comarca que obren les seves portes per fer projeccions que combinen amb tastos i altres activitats. Aquesta edició s’endinsa en l’univers cinematogràfic i del vi de Galícia, regió convidada d’enguany, a través d’una mostra del seu cinema i dels seus vins i gastronomia. L’actriu i el director catalans Assumpta Serna i Ventura Pons rebran els premis Most 2019 en reconeixement a la seva dilatada trajectòria cinematogràfica.

del 7 al 17 de novembre a Vilafranca del Penedès i a la comarca de l’Alt Penedès i del 27 de novembre a l’1 de desembre al Priorat

Dates:

Web: mostfestival.cat

balaguer (noguera)

Festes del Sant Crist concentrades

Redacció

Les Festes del Sant Crist 2019 es concentren aquest any en un cap de setmana ple de propostes per a totes les edats. Entre els concerts destaquen propostes com ara Love of Lesbian, Doctor Prats, Orquesta Mondragón i The Penguins; i, de les activitats, propostes com ara l’espectacle del Mag Lari i la gran cercavila de diumenge al matí pels carrers de la ciutat amb els gegants, capgrossos i grallers. Enguany totes les actuacions musicals es faran al pavelló Inpacsa i una altra novetat és un ball vermut swing. El pregó anirà a càrrec del vulcanòleg balaguerí Joan Martí Molist.

del 8 al 10 de novembre

Dates:

Web: balaguer.cat

Vic (osona)

Dies per a l’esport i la natura

Redacció

La 39a Fira de la Muntanya tornarà a omplir el recinte firal El Sucre amb una àmplia oferta comercial i lúdica per als amants de la natura, l’esport i el lleure. A més, es complementa amb diferents activitats molt populars i esperades, com ara el campionat Open Bloc d’escalada, circuit de BTT, exhibicions, caminada, pedalada... I les novetats d’aquest any: una competició de velocitat d’escalada a la xemeneia d’El Sucre i sessions de contacontes i presentacions de llibres i xerrades a l’interior del pavelló.

9 i 10 de novembre

Dates:

Web: vicfires.cat

vilanova i la geltrú (garraf)

Gran rebuda al mes de novembre

Redacció

La Fira de Novembre pren de nou la ciutat de Vilanova. Es tracta, en paraules de l’alcaldessa, Olga Arnau, de “l’esdeveniment econòmic més important, no només de la nostra ciutat, sinó de tota la comarca”. Arnau l’ha definit com “una radiografia de la nostra economia, que reforça el paper de la ciutat com a capital comercial del Penedès”. Una fira que, tal com ha recordat, “està viva, en constant evolució i es va remodelant a través de tots els sectors implicats”. L’edició d’enguany, que ha hagut d’ampliar l’espai per encabir els 183 expositors, presenta força novetats, com ara l’Espai Enogastronòmic, que s’ubicarà al Museu Romàntic Can Papiol per oferir tastos, maridatges i tallers; i l’aposta per donar més importància al comerç de la ciutat. Així, l’Espai Viu Comerç s’ubicarà enguany al carrer de Francesc Macià, davant del Mercat del Centre, on els comerços associats faran ofertes especials, tallers, exhibicions i música.

del 8 al 10 de novembre

Dates:

Web: firadenovembre.cat

tot catalunya

Dedicada als més petits de tots

El Festival El Més Petit de Tots arriba a la 15a edició omplint Catalunya de propostes escèniques per a espectadors de 0 a 5 anys. La iniciativa es portarà a terme de forma paral·lela a 26 espais d’una dotzena de poblacions catalanes i hi participaran 17 companyies procedents de Catalunya, Noruega, França, Bèlgica, Holanda, Sèrbia i Suècia –i, com a novetat, fa un salt a les Illes Balears i s’obre també a Palma. A més de funcions escolars i convencionals, aquestes formacions oferiran, també, tallers i activitats de participació per a famílies i professionals. Amb tot plegat, el programa d’El Més Petit 2019 inclou 122 convocatòries relacionades amb les arts escèniques i la primera infància. Una altra novetat d’aquesta edició serà l’increment de les mesures per garantir la inclusió dels espectadors amb capacitats diverses.

del 9 al 24 de novembre

Dates:

Web: elmespetitdetots.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor