Experiències

Experiències

El Vendrell repartirà dues mil racions de xató

Serà durant la festa gastronòmica de la Xatonada Popular, amb el 34è Concurs de Mestres Xatonaires i la 33a Exhibició de Xatonaires Infantils

Cada primer diumenge de febrer se celebra al Vendrell la festa gastronòmica de la Xatonada Popular, enguany amb el 34è Concurs de Mestres Xatonaires, la 33a Exhibició de Xatonaires Infantils i el repartiment d’unes dues mil racions de xató. La programació es completa amb espectacles d’animació, estands relacionats amb el món del xató, una fira de productes alimentaris naturals i artesanals, la degustació de cafè i la trobada col·leccionistes de plaques de cava. A més, per mantenir la tradició d’aquest popular plat, durant la setmana anterior es fan cursets infantils i per a adults impartits per professors de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya. La festa s’engloba en la Ruta del Xató, que ofereix l’oportunitat de conèixer i degustar aquest plat amb unes dues-centes propostes d’oci, cultura, festes (el 9 de febrer, Festa a Vilafranca i el 15, a Calafell), degustacions i concursos.

D’altra banda, també cal destacar que aquest dissabte 25 de gener el Vendrell inaugura oficialment l’any de la seva capitalitat cultural. Ho fa en un acte en el transcurs del qual s’estrena l’himne El Vendrell 2020, a càrrec de les corals locals i dels membres de Lax’n’Busto; l’espectacle Som Capital, una exhibició de llum i imatges 3D per donar a conèixer la riquesa patrimonial i cultural de la vila, i un gran espectacle pirotècnic, un homenatge a la tradicional encesa del campanar i també a la tradició de foc del municipi.

2 de febrer, al pavelló de l’escola Àngel Guimerà

Xatonada:

web: elvendrell.net

salou (tarragonès)

Moment àlgid de la festa d’hivern

Un dels actes més esperats i eixelebrats de la festa major d’hivern de Salou és el Cós Blanc, l’expressió més genuïna de la identitat salouenca durant la celebració. En un moment determinat de la cercavila, al carrer Ciutat de Reus i carrer Barcelona, la comitiva es deté, s’apaga la música de les carrosses i l’enllumenat públic i comença un espectacle de so, llum i confeti que fa embogir a les més de 20.000 persones que es reuneixen.

1 de febrer de 19 a 23 h

Data:

web: visitsalou.eu

vall de bianya (garrotxa)

Ocasió per degustar el farro

Des de l’any 2008, l’Ajuntament de la Vall de Bianya organitza una fira dedicada exclusivament a la promoció del farro, un dels plats tradicionals de la cuina garrotxina. La 13a Fira del Farro s’inaugura dissabte amb, entre altres, un sopar-taset a càrrec de diferents restaurants i artesans del municipi. El plat fort del programa és, però, l’endemà amb una gran fira artesana, exhibicions de feines del camp, tallers, degustacions, trenet turístic...

1 i 2 de febrer

Dates:

web: ajuntament.valldebianya.org

Vila-roja (Ribera d’Ebre)

Dones al poder

Riba-roja celebra la festes de Santa Àgada, una festa d’interès comarcal que fa protagonistes les dones amb un llarg programa d’activitats i canvi inclòs d’alcaldia. Els actes centrals es fan sempre el dia de Santa Àgada, el 5 de febrer, amb la santa missa i la processó, entre altres.

de l’1 al 5 de febrer

Dates:

web: riba-roja.cat

calaf (anoia)

Manel, plat fort de la festa d’hivern

Calaf celebra la diada de la seva patrona, Santa Calamanda, amb una àmplia i variada programació, de la qual destaca el concert de Manel (amb les entrades ha exhaurides), l’obra teatral Assaig sobre la lucidesa i els concerts de Folkestral i Jo jet i Maria Ribot. El 5 de febrer tenen lloc les activitats més tradicionals amb la missa solemne, el ball de la Metredansa i les sardanes enllaunades.

de l’1 al 9 de febrer

Dates:

web: calaf.cat

molins de rei (baix llobregat)

169a Fira de la Candelera

Després d’una edició (la 168) en la que es van aplicar molts canvis importants en l’estructura i organització de la Fira de la Candelera, aquest any s’aposta per consolidar aquests canvis i retocar aquells aspectes en els que es van detectar marges de millorar. Així, es manté i es potencia la idea de concentrar totes les activitats i propostes al voltant de cinc grans àmbits: Natura, Gastronomia, Empresa, Cultura (amb la Fira internacional de Ceràmica d’Argentona com a mostra convidada) i Ciutat. Amb tot, s’ofereix més de 5.700 metres lineals d’exposició amb 915 expositors, moltes activitats complementàries i l’espera de més de 300.000 visitants (dades del 2019). El concert solidari d’enguany (amb el grup Els Pets) es farà abans del cap de setmana de la Fira, concretament el dijous 30 de gener, amb canvi d’ubicació: ara al Foment. També es recupera de nou el concert a la Traska Truska amb l’actuació del grup Fundación Toni Manero (26 de gener a les 19 h). El certamen ofereix

31 de gener i 1 i 2 de febrer

Dates:

web: candelera.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor