Experiències

Barcelona des d’un altre punt de vista

Una activitat perfecta per a tots els amants de la natura que busquen una escapada a l’aire lliure és anar a muntar a cavall al parc natural de Collserola. Es gaudeix dels animals i d’unes vistes úniques de la ciutat

Ens trobem al Centre d’Equitació Poni Club Catalunya, a Sant Just Desvern, a només 20 minuts de Barcelona. És una escola d’equitació amb experiència, va néixer l’any 1988, i és el primer poni club de Catalunya. Ofereix diverses propostes, però hem escollit una activitat molt completa d’unes tres hores de durada per gaudir del parc natural de Collserola a cavall i de les vistes de Barcelona acompanyats de guies i monitors d’equitació titulats. Quan arribem al centre, un dels instructors ens presenta el cavall que muntarem. Ens ajuda a raspallar-ho, ensellar-ho i, un cop preparat, anem a la pista a muntar una estona per conèixer l’animal i perquè el monitor vegi el nivell que tenim (si és la primera vegada que es munta, l’instructor dona consells i ensenya a guiar-lo). Després d’aquest primer contacte i segons el nivell de cada participant, comença l’excursió pels turons a través de boscos de pins i roures per gaudir de la natura de la zona. És una manera de veure Barcelona des d’un altre punt de vista, ja que durant el recorregut es fa una parada per admirar les vistes de la ciutat: una perspectiva elevada impressionant, tant per l’altura del mirador com per la que ens dona el mateix cavall. Un cop finalitzada la ruta, hem de treure la sella i oferir les cures necessàries al cavall que hem muntat abans de retornar-lo al seu pàdoc. Després podem gaudir d’un merescut descans a la terrassa del centre amb un snack i una beguda. Totes les sortides són en grups limitats, aptes per a participants a partir de 10 anys, i adaptades a les normes de seguretat relatives a la covid-19 (cal reserva prèvia, més informació a barcelonahorsetours.com). I si encara es vol gaudir una mica més del dia, es pot acabar l’experiència amb un pícnic degustació de productes típics catalans 100% ecològics de proximitat i d’alta qualitat al mateix club o visitar altres restaurants de la zona, com ara la masia restaurant Can Carbonell, l’Antiga Granja Carbonell, la terrassa de Can Ginestar, el Restaurant Ateneu i el Cuina Miracle. Una altra opció és aprofitar l’ocasió per descobrir Collserola o Sant Just Desvern, integrat al parc natural. La ciutat destaca per les seves àmplies zones enjardinades i per la seva tipologia urbana i arquitectònica: conserva 25 masies i 10 edificis modernistes repartits pel seu terme municipal.

DESCOBRIR SANT JUST DESVERN
La proximitat del nucli urbà amb Collserola –la meitat del terme municipal és parc natural– permet gaudir de tot el que ofereix: flora, fauna, rutes i un ric patrimoni històric. La Penya del Moro, el poblat iber, el molí fariner, les masies i les fonts són alguns punts d’interès (santjust.net).
COLLSEROLA EN BICICLETA
A Collserola hi ha més de 250 km de xarxa d’ús ciclista, una opció ideal per conèixer aquest espai natural. Tots els camins per circular en bicicleta estan recollits al mapa d’ús ciclista (es pot descarregar a parcnaturalcollserola.cat). També s’hi poden fer moltes rutes a peu.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor