Experiències

Una mica de color enmig de la pandèmia

Girona no renuncia a la 55a Fira del Dibuix i la Pintura: serà virtual amb l’estrena d’un lloc web des d’on es presentaran les diferents obres, es podrà interactuar amb els artistes i adquirir les seves propostes. A més, la mostra s’allargarà i estarà oberta fins acabada la campanya de Nadal

Les restriccions a causa de la pandèmia que estem vivint actualment han fet suspendre bona part dels actes programats per a les Fires de Sant Narcís de Girona. Els gironins, però, no hauran de renunciar a “voltar” per una de les fires més populars i tradicionals que se celebra durant la diada de Tots Sants: la del dibuix i la pintura. Això sí, haurà de ser virtualment. La 55a Fira del Dibuix i la Pintura de Girona serà digital amb l’estrena d’un lloc web (firadeldibuixilapintura.cat) des d’on es presentaran els diferents artistes i obres i es podrà interactuar amb ells per telèfon o per videoconferència i també es podrà adquirir les seves propostes. A més, amb aquest canvi de format, l’esdeveniment s’allargarà, ja que no durarà només un dia, sinó que estarà obert fins acabada la campanya de Nadal, per continuar ajudant el col·lectiu. I és que aquest és un dels grans objectius que busca la Fira 2020: mantenir viu l’esperit cultural per no paralitzar l’economia. “Quan estàvem preparant aquesta edició, l’Ajuntament ja ens va avisar que no es podria fer la fira com era habitual. Per això vam preparar un projecte alternatiu: fer la mostra a la plaça Catalunya, amb un circuit, controlant l’aforament... Però aquests últims dies tot s’ha descontrolat tant que hem hagut d’optar per una alternativa virtual”, explica Joan Matamala, president de la Fundació Llibreria Les voltes, encarregats d’organitzar la fira des de l’any 1965. “Amb tot aquest procediment, volem mostrar que no cal deixar de fer activitats, la covid-19 no ens ha de paralitzar, sinó que hem de buscar alternatives, posar-hi imaginació, ganes i creativitat per continuar programant activitats. La qüestió és crear il·lusió.” La resposta dels artistes ha estat molt satisfactòria i creuen que hi haurà una cinquantena de participants, un 50% de la participació d’altres edicions –i no esperaven superar el 30%. “La nostra fira no és tecnològica, però enguany la tecnologia ens ajudarà a poder-la fer i ens permet, en un format diferent, continuar amb el nostre objectiu divulgatiu. És l’excusa per modernitzar una mica el sector i que la màquina econòmica no es pari”, continuen explicant fonts de l’organització, que ha treballat per no oferir només un lloc web amb obres exposades. “No oferim una botiga en línia, ja que és massa freda per al que nosaltres tractem. Al nostre món és necessària la connexió i el contacte entre l’artista i el venedor. Per això, a més d’exposar, també els posarem en contacte, així es podrà interactuar i comprendre millor el que volen reflectir les obres i els artistes.” Per ajudar el món artístic, la fira estarà oberta fins l’endemà de Reis. Tot i així, tenen molt clar que aquest sistema de funcionament no s’allargarà: “L’any que ve, si podem, la fira tornarà a ser presencial.”

LA GRAN CITA DE TOTS SANTS A GIRONA
Una de les activitats més concorregudes de les festes de Sant Narcís de Girona arriba l’1 de novembre. Gironins i forans passegen per la Fira del Dibuix i la Pintura, que al llarg de 55 anys s’ha convertit en la més important que es fa a Catalunya. Una cita obligada per als amants de la cultura, en la qual es troben artistes i visitants amb ganes de conèixer, comentar i comprar les seves obres. Aquest any canvia de format i es podrà disfrutar virtualment.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor