Hemeroteca

El càstig al missatger reial

La premsa espanyola va desfermar la seva ira contra el president del Parlament balear per haver airejat una confidència del monarca

El passat dilluns, Felip VI va oferir una audiència a les autoritats de les Illes. La notícia podria haver passar desapercebuda, més enllà de l’interès de la premsa del cor. Però, segons que sembla, en un moment de la conversa amb el president del Parlament balear, Felip VI va expressar la voluntat de “bastir ponts amb Catalunya”. Posteriorment, Baltasar Picornell va matisar que les paraules havien estat, en realitat, “sensacions” seves i hi va afegir: “En castellà em costa expressar-me” i que havia “canviat les paraules a causa dels nervis”.

En tot cas, la premsa espanyola (en algun cas, sòlidament connectada amb la casa reial) no s’ha mostrat excessivament interessada a esperar una rectificació del monarca i, en canvi, s’ha desfogat de valent amb el missatger. En el cas de La Razón, per exemple, Alfredo Semprún va repassar de dalt a baix la vestimenta de Baltasar Picornell i li va retreure que s’hagués atribuït “el paper d’intèrpret oficiós, i benintencionat, de Felip VI i hagués fet una oferta de diàleg als separatistes”, tot i recordant-li que “en les monarquies parlamentàries, com aquesta que vol enderrocar, el rei, per mandat constitucional, no intervé, ofereix, participa, dirigeix o s’implica en negociacions o diàlegs entre els representants polítics de la sobirania nacional”. Des de l’ABC, sempre diligents en la defensa de la monarquia, Jesús Lillo també va entretenir-se amb la vestimenta de Picornell i va definir-lo com un “antimonàrquic de xarxa social i pandereta, catalanista deslocalitzat i antifranquista a deshora”. El problema, doncs, no era només el missatge, sinó la vestimenta del missatger, que va presentar-se a la cita “sense embrutir la sola de goma de les seves flamants Converse i amb l’encàrrec, tergiversat, que el rei vol «bastir ponts» amb el separatistes catalans”. Per acabar-ho d’adobar, tant l’ABC, com La Razón o El Mundo buiden el pap amb la coincidència d’una proposició no de llei registrada en el Parlament balear gairebé de forma simultània en què es demana sotmetre a referèndum la monarquia espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor