La monarquia

La seva felicitat hauria de ser la nostra

Tenim enveja de les vacances de la família reial a les Illes només perquè les tenen pagades i gaudeixen d’un palau sencer?

Com deien abans a Menorca, si l’enveja fos tinya, molts caps haurien de menester barret. Apliquem-nos la recepta, doncs, pobres mortals republicans que no som ningú i que envegem, ves a saber per quina amagada raó, la família reial espanyola quan ve als nostres Països Catalans a fer allò que en diuen el repòs del guerrer després de feixucs mesos de treball dur a les galeres de La Zarzuela.

Així doncs, d’on ve la nostra enveja de les seves vacances? Perquè les tenen pagades? Perquè tenen un palau sencer a la seva disposició? Perquè naveguen en velers més cars que un Ferrari amb tornejos que porten directament el seu nom? Perquè poden convidar nebots, cosins, tiets, nets, sogres, amics, assessors, consellers i empresaris d’aquí i d’allà? Perquè nosaltres mai no som a la llista? Perquè totes les illes, no només la de Mallorca, s’obren de cames per deixar-los passar? Perquè les autoritats, ja siguin de dretes, de centre o d’esquerres, han de retre homenatge de submissió al monarca en cada període estival? Perquè no s’han de posar ni la crema solar ells mateixos de tants criats que tenen? Perquè van a Cabrera o Portitxol o on el vent del seu desig els porti sense que la turba germànica els pugui molestar? Perquè tots els xefs de les Illes es barallen, a punyalades si cal, per oferir-los menús gastronòmics que farien explotar les nostres targetes de crèdit? Per què? Per què?

El posat, un afer reial

En la premsa rosa de l’Estat espanyol, només hi ha una foto més esperada quan comença l’estiu que la d’Ana Obregón a la platja: la dels Borbons retratats a Mallorca a punt per començar el seu període de descans (sic) a Marivent, a la cala Major de Palma. El palau va ser cedit a la família real durant la dictadura. Ves quina sorpresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor