La monarquia

Felip VI també juga al Risk

Hi ha múltiples jocs militars i d’estratègia tant per jugar a la taula amb la família com per fer-ho en línia amb amics o desconeguts en situacions de confinament com l’actual. Una de les versions més tradicionals a Espanya quan arriba una crisi és que alguns polítics, mitjans i gent de cert poder moguin les fitxes al seu abast per assaltar el palau d’hivern, com feia Udo Berger a El Tercer Reich (Roberto Bolaño, 2009).

El 1981, molts ja van jugar una gran partida de Risk a l’Estat espanyol amb un desenllaç que tots coneixem. Només va faltar que el guanyador anés a recollir el trofeu al Congrés dels Diputats el 23-F. Amb l’excusa que els secessionistes de la perifèria o els grups més esquerranosos aprofitessin una crisi per fer-se forts es van desplegar un seguit de forces, no només les armades, per desequilibrar el tauler.

Aquests dies només cal seguir alguns mitjans de la dreta mediàtica per veure que ha començat una altra partida contra els enemics de sempre, l’esquerra amb un deix republicà i el sobiranisme català. L’operació, és clar, estaria liderada a l’ombra per Felip VI. Teòricament ja ha fet gestions en aquest sentit. Bàsicament, estem parlant d’un altre cop d’estat soft que acabaria amb un govern format per tècnics amb el suport dels grans partits, fins i tot de l’ala més conservadora del PSOE. Tot això, és clar, aprofitant la pandèmia del coronavirus, que molts ja calculen que s’acabarà escapant de les mans del govern espanyol. De fet, cada vegada que el rei ha mogut el dit per fer una trucada i una gestió per mirar d’obtenir material sanitari ho ha fet pel seu compte, deixant en evidència la presumpta inoperància del govern de Sánchez.

El rei, doncs, és un digne hereu del seu pare i quan cal mou fils perquè l’Estat s’assembli més a allò que li agradaria que no pas a allò que és.

Pedro Sánchez i Felip VI, cara a cara

Vox, embalat

Normalment, les operacions per fer caure un govern es fan de sotamà, però gràcies a les xarxes socials algú les aireja i les converteix en trending topic. Així, “golpe de estado” va ser una de les expressions més usades fa uns dies després que Vox explicités que calia fer caure el govern i que el rei havia d’agafar les regnes de l’Estat espanyol.

L’harem del rei de Tailàndia

Rama X és l’actual rei de Tailàndia, però no es pot dir que estigui a primera línia al seu país lluitant contra el coronavirus. En plena crisi sanitària mundial, fa unes setmanes es va instal·lar en un complex hoteler de luxe a Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) amb un harem de més de vint teòriques amants reclutades, segons el periodista Andrew MacGregor Marshall (Royal Stories), de l’exèrcit tailandès pel mateix monarca, que tampoc ha tingut problemes per tornar des d’Alemanya al seu país per assistir a una festa nacional. Mentre Rama X es relaxava als Alps alemanys, la reina Suthina estava confinada passant la quarantena a Zuric.

Isabel II, 93 anys de saviesa

Després de navegar les aigües turbulentes del segle XX, la reina Isabel II continua sent protagonista de grans esdeveniments històrics, ara del segle XXI. El seu discurs als britànics en plena pandèmia ha servit per animar una població completament desconcertada després del gir de volant del govern de Boris Johnson, que ha acabat infectat pel coronavirus, igual que el príncep Carles. “We’ll meet again” (‘ens tornarem a veure’), va dir la reina recordant el discurs del seu pare en plena Segona Guerra Mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor