La monarquia

No volíeu caldo, doncs dues tasses

A banda de Netflix, HBO, Amazon Prime, Disney i Filmin, ara us podeu donar d’alta d’una nova plataforma SkyShowtime. No vindrà d’aquí. La campanya de promoció del nou canal a Espanya inclou, si se’m permet l’expressió, droga dura. Juan Carlos, la caída del rey no és el primer documental que es fa sobre el rei fugat als Emirats, però a diferència dels altres aquest s’ha fet fora d’Espanya, amb producció alemanya, i els productors ja han avançat que es diran coses que ens escandalitzaran. Encara més? En la presentació dels quatre episodis, els seus responsables van assegurar que els havien amenaçat i perseguit. De fet, a la Gran Bretanya s’ha ajornat el llançament de la producció. Allà, el rei emèrit encara té una causa oberta. Corinna, la principal protagonista de tot aquest festival, encara té una demanda pendent contra el seu examant, exsoci, expromès i... –poseu aquí tots els ex que vulgueu.

Tot i que al documental torna a parlar gent que tenim molt gastada, com l’ínclit Villarejo o la mateixa senyora Larsen, la veritat és que els directors asseguren –veurem si és cert– que les revelacions són aquesta vegada més sonades que en altres treballs periodístics i que poden afectar fins i tot Felip VI. En els primers episodis ja es veu Corinna mostrant vuit caixes fortes que contenen, segons ella, documents de primer ordre que posarien l’Estat potes enlaire. Són, segons ella mateixa, l’única garantia que té que no l’hagin trobat morta en qualsevol carrer fosc de Londres.

Des d’aquí mantenim un cert escepticisme perquè els espanyols, començant per l’Estat mateix, ja donen per descomptat que Joan Carles era un cràpula sideral i ni que hagués organitzat personalment el 23-F la monarquia correria perill. A Felip VI, fins i tot amb un govern rojo, comunista y etarra se’l veu més feliç que mai.

Cartell del documental ‘La caída del rei’, estrenat a la plataforma SkyShow

En família

Un dels pocs testimonis que s’atreveix a defensar Joan Carles al documental és –no ho diríeu mai!– el primer marit de Corinna, Philip Adkins. Resulta que aquest home de negocis nord-americà es va fer amic del rei a través de la mateixa Corinna, i ara es truquen cada dos per tres per comentar la jugada. Veure-ho per creure-ho.

El càsting de princeses

Del fet que Joan Carles I anava amb un grapat de dones de totes les condicions i classes i que les feia voltar per la cort com si res, tothom n’era conscient abans que s’obrís la capsa de Pandora. Ara bé, el rei tenia una altra afició pel que fa a les dones, i afectava directament el seu hereu al tron. Felip també va tenir unes quantes parelles, algunes de ben conegudes. El més paradoxal del cas és que el seu pare, que en feia corre unes quantes, anava pel món deixant com un drap brut les xicotes del seu fill. Un dels periodistes que viu de la cosa aquesta, Benjamín Prado, ja ha admès que el rei organitzava reunions amb periodistes per desacreditar les parelles del seu fill, sobretot la noruega Eva Sannum.

Pendents de Bárbara

Tot i que s’ha dit que Bárbara Rey, una de les amants més conegudes de Joan Carles I, viu (econòmicament parlant) de l’acord que té amb l’emèrit per no explicar res de la seva relació, encara hi ha certa expectativa que acabi gravant una sèrie sobre la seva relació. De moment, Rey va cobrant (i molt bé) per la seva aparició als programes de Mediaset (mai parla de l’emèrit) gràcies a les gestions del president de la companyia, Borja Prado, fill durant dècades de l’administrador de la fortuna reial, Manuel Prado y Colón de Carvajal, mort el 2009. Tot lligat i ben lligat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor