Teatre

El Grec mira cap a Àsia

El festival deixa el Mediterrani i dedicarà el mes de juliol al diàleg artístic entre Orient i Occident

El festival Grec de Barcelona ja treu el cap. Aquest 17 de juny en tindrem un tastet gràcies a una col·laboració inèdita amb el Sonar, que compleix 25 anys i ho celebra amb un concert de Ryuichi Sakamoto i Alva Noto. Serà el preludi asiàtic del que vindrà. Després d’aturar-se en el Mediterrani en l’edició de l’any passat, el Grec del 2018 (de l’1 al 31 de juliol) ha llançat la mirada ben lluny, cap a Àsia. El diàleg entre Orient i Occident és el fil conductor d’un festival que es presenta aquest any amb una oferta de 83 espectacles (l’estiu passat en van ser més de 100). Entre les propostes, la dansa del Cloud Gate Dance Theatre, de Taiwan, que torna al festival, aquest cop amb un paper central en el viatge cap al diàleg artístic entre cultures que guiarà el festival. La companyia asiàtica presentarà un espectacle que girarà al voltant de la música de John Cage. A més, la coreògrafa coreana Eun-Me Ahn, coneguda com la Pina Bausch de Seül, oferirà el muntatge Dancing grandmothers, en què ballen àvies coreanes; i Akram Khan presentarà Xenos, un espectacle que gira al voltant de la història d’un soldat colonial indi a les trinxeres de la Primera Guerra Mundial.

L’art de la guerra, el famós text de Sun Tzu els ensenyaments del qual s’apliquen avui a qualsevol situació de la vida, apareixerà convertit en un espectacle escènic sota la direcció de Shu-wing i amb la col·laboració de Teatro de los Sentidos. El festival s’inaugurà oficialment el 2 de juliol amb un muntatge de La Perla 29 i Oriol Broggi i finalitzarà el 31 de juliol amb Filoctetes, d’Antonio Simón.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor