Pantalla

Les sèries que arriben a l’estiu

Les vacances són el moment d’oci per excel·lència, i entre platja, llibres i festes, la petita pantalla es vol fer un lloc amb algunes de les estrenes més esperades de l’any

L’èxit de Stranger Things va demostrar el 2016 que les estrenes televisives de l’estiu no s’han de menystenir i que tot i ser l’època més calorosa de l’any –amb permís del canvi climàtic, és clar– sempre queda temps per mirar la pantalla entre bany i bany. És per això que últimament s’esperen amb optimisme les estrenes de les cadenes per al període estiuenc. Aquest any l’oferta és nombrosa, però hi ha cinc títols que han aixecat força expectació.

Castle Rock

El 25 de juliol, la plataforma nord-americana Hulu estrena aquesta sèrie que reuneix en una sola trama molts dels personatges i històries de les novel·les de Stephen King. Una barreja de misteri, terror i elements sobrenaturals que té entre els protagonistes actors icònics de la mitologia del rei del terror, com Sissy Spacek (Carrie) i Bill Skarsgard (el més recent Pennywise d’It).

Heridas abiertas (Sharp Objects)
Amy Adams és la protagonista de luxe d’aquesta història sobre una periodista amb problemes personals que torna al seu poble natal per cobrir la notícia de l’assassinat de dues nenes i es veu obligada a reprendre la complicada relació amb la seva mare. La dirigeix Jean-Marc Vallée, que podria repetir l’èxit de la seva última sèrie, la lloable Big Little Lies. HBO ha previst la seva estrena per al 9 de juliol.

El misterio de Hanging Rock

Ja estrenada a Cosmo TV, fa que Austràlia es posicioni amb força en el panorama internacional. Natalie Dormer (la Margaerys Tyrell de Joc de trons) és la protagonista d’una inquietant trama de suspens que es basa en la novel·la del 1962 Picnic en Hanging Rock, de Joan Lindsay. L’argument ens porta al 1900, quan tres alumnes i una professora d’un internat van desaparèixer misteriosament durant una excursió campestre. El més curiós és que la història, que també va tenir una versió al cinema el 1975, ha calat tan a fons en la mentalitat australiana que, tot i ser fictícia, s’ha acabat convertint en un misteri real per als australians.

The innocents
Netflix torna a apostar pels adolescents amb problemes en aquesta sèrie britànica que s’estrenarà a l’agost. Els protagonistes són Harry i June, una versió moderna de Romeu i Julieta, que decideixen escapar-se junts per culpa d’unes famílies opressives. Però no es tracta només d’una història d’amor, ja que el tema sobrenatural també hi és present. Un dels seus creadors és Simon Duric, avalat com a responsable de The Crown i Black Mirror.

El día de mañana
L’aposta de Movistar per a l’estiu. Aquesta producció pròpia ha rebut millors crítiques que les anteriors sèries creades per la plataforma: La peste, ambientada a la Sevilla del segle XVI, i La zona, sobre un accident nuclear en algun lloc indeterminat del nord d’Espanya. I això que en aquests dos casos l’acollida va ser prou bona. Ara, amb El día de mañana, li toca el torn a la Barcelona dels últims anys del franquisme, quan el protagonista, Justo Gil (l’actor català Oriol Pla) arriba a la ciutat per buscar-se la vida. Al marge de qüestions lingüístiques, és un bon retrat de l’època, que no ens queda tan lluny. Perquè tal com diu un dels protagonistes: “Els franquistes no són només uns generals, són tot un sistema.”

EL DÍA DE MAÑANA Una recreació de Movistar de la Barcelona dels últims anys del franquisme. Per veure com ha canviat la societat en quatre dècades (o no).
EL MISTERIO DE HANGING ROCK Suspens amb aire sobrenatural a l’australiana.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor