Pantalla

Nits orientals a Vic

La quinzena edició de la coneguda cita cinèfila de Vic ret homenatge a la figura de Stephen Chow, actor, director i productor xinès conegut per films com ‘Shaolin Soccer’ (2001) i ‘Legend of the Dragon’

DESCOBERTA
“Ens obrirà les portes a un cinema molt diferent a allò que estem acostumats”

Aquest cap de setmana, Vic celebra la quinzena edició del seu més que famós Festival Nits de Cinema Oriental, una cita cinèfila en què se’ns presenten les últimes novetats de cinema vingudes d’Orient (la Xina, Hong Kong, el Japó, l’Índia, Tailàndia, entre d’altres). Enguany, el certamen s’ha centrat en el tema de l’esport i ret homenatge d’aquesta manera a la figura de Stephen Chow, actor, director i productor xinès conegut per llargmetratges com Shaolin Soccer (2001) i Legend of the dragon (1991), films que s’han pogut veure aquests dies gràcies a la retrospectiva que ens ha proposat el festival per tal de poder revisionar la filmografia del director xinès. El director del certamen, Quim Crusellas, comentava que fa quinze anys es va inaugurar el festival amb la presentació de Shaolin soccer, i enguany han celebrat l’aniversari rememorant aquell moment.

De fet, d’entre tota la programació de projeccions i activitats, cal destacar la publicació i presentació d’un nou llibre editat pel festival. Ja s’ha convertit en tota una tradició que el festival dediqui cada any una publicació literària a diferents directors, actors i productors del cinema asiàtic i, enguany, sota el títol Stephen Show! El cine espectáculo de Stephen Chow, l’escriptor Domingo López ens endinsa en el món de Chow.

Una altra de les projeccions que sol tenir més públic i fans és la festa dels Tetsudons japonesos. El col·lectiu Tetsudon reuneix cada any un grup de films curts agrupats i ideats pel director japonès Reji Hoshino, uns curtmetratges que reuneixen les propostes més esbojarrades de l’any, i tot presentat en un format molt trash. La popularitat d’aquests productes ha propiciat que enguany s’ampliï la festa i es faci participativa. Durant aquests dies, els participants han pogut gravar un curtmetratge que es projectarà diumenge, l’últim dia del festival. D’aquesta manera, naixerà el Vicsudon, amb l’objectiu que l’originalitat del Tetsudon, la llibertat d’expressió i la interacció entre el públic, els participants i els ideòlegs creï aquesta versió nostrada.

Més enllà de totes aquestes noves propostes, la programació de cinema del festival Nits de Cinema Oriental ens obrirà les portes a un cinema que no sol arribar amb gaire facilitat a les nostres sales i que sovint ens perdem, un cinema molt diferent a allò que estem acostumats, però que ens permet ampliar fronteres i endinsar-nos en altres cultures. La crítica social, el drama rural, la fantasia i la comèdia es barregen per oferir-nos una selecció cada any més àmplia i variada. Tal com diu el director del certamen, Quim Crusellas, el festival Nits pretén oferir una cartellera diferent i original, i permet consumir productes que sovint no tenim a l’abast.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor