Teatre

Paisatges escènics Margarida Troguet @margaridaTT

Embrions del Poblenou

Godot, avui, tampoc vindrà, però podeu anar al Poblenou (33.586 habitants), al districte de Sant Martí de Barcelona. Aquest cap de setmana s’hi celebra la 17a edició del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, un festival d’arts escèniques que posa la mirada en la creació contemporània i i que vetlla per una programació i unes activitats en què la mirada femenina pren el protagonisme.

Durant el primer quart del segle XVIII, en uns terrenys del Poblenou, es va construir un llatzeret, la Casa de la Quarantena, aleshores un territori erm extramurs de Barcelona, idoni per sotmetre a quarantena els sospitosos de portar malalties epidèmiques a la ciutat.

Ara, molt a prop del carrer Llatzeret, a Can Felipa, es desenvolupa el festival, que compta amb el programa Embrions, un projecte que dona veu a idees embrionàries que comencen la recerca de material per a una futura creació escènica. Abans, al mateix lloc, es lluitava contra virus i bacteris. Ara, uns altres microorganismes converteixen Embrions en un calaix d’idees creatives que després de la tasca de recerca i creació acabaran pujant als escenaris.

Al festival trobarem també peces escèniques estrenades i rodades com Màtria, de Carla Rovira, en què es planteja com encarar la memòria d’un familiar afusellat pel franquisme. La Buena Compañía presenta La Bugada, un safareig on les dones comparteixen confidències. We Fear és una peça de Dimitri Ialta, amb Jordi Duran i Eva de Marichalar, una instal·lació escènica que parteix de la recerca de la naturalesa de les pors. I Mariantònia Oliver hi presenta Las Muchas,, un espectacle que compta amb la participació de dones de més de 70 anys del Poblenou.

Aneu al Festival i passeu per l’orxateria El Tío Che, la millor orxata i els millors fartons del món.

Escena Poblenou
Població: Barcelona Dates: del 17 al 21 d’octubre
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor