Lletres

AVANÇAMENT EDITORIAL

Una idea, un somni, una realitat

El 3 de juny arriba a les llibreries un volum amb més de 200 fotografies sobre l’acció ‘Llum i llibertat’ del 30 de setembre del 2019

El primer cop que es va parlar en públic de l’acció “Llum i Llibertat” va ser el 13 de març del 2018, en l’acte de presentació del col·lectiu Artistes de la República que es va fer al MACBA. A partir de llavors, per poder assumir tota la complexitat d’una acció com la que ens plantejàvem, es va buscar la complicitat d’entitats compromeses amb el país com la FEEC, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.

“Llum i Llibertat” s’inspirava en l’acció que l’any 1997 va fer el Centre Excursionista Montserrat per commemorar el 75è aniversari de l’entitat, en què es van il·luminar 75 dels cims més alts i característics del massís. La nova proposta, però, volia reformular aquella acció i fer una obra d’art natura, una intervenció en el paisatge potent, estètica i espectacular: fent al·lusió als 131 presidents de la Generalitat escollits pel nostre poble, vam decidir distribuir de manera harmònica 131 farells per tota la muntanya.

Volíem dir al món que venim de lluny i que volem anar molt més lluny, i denunciar la situació en què viu immersa Catalunya d’uns anys ençà, amb el president del país exiliat, representants polítics i socials empresonats o exiliats i la població víctima d’una gran repressió. I captar l’atenció dels mitjans de comunicació perquè es fessin ressò de la retallada de drets i llibertats que pateix el nostre país. Teníem la voluntat de posar el nostre esforç al servei de la independència, per avançar i construir una república catalana democràtica, igualitària i al servei de les persones. (...)

El significat ha estat viscut i entès com un ritual de dignitat col·lectiva sembrada en un camp d’emocions gairebé irracional. Hem creat vincle i ha esdevingut llavor. De fet, ens ha agradat transitar per l’indescriptible i confondre entre boires els estels amb les ànimes. Qui sap si mai serem part d’allò que perdura.

LLUM I LLIBERTAT 
Editorial: Comanegra 
Pàgines: 248 
Preu: 29,50
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor