Lletres

Col·leccions il·lustrades

Ja és una frase habitual en aquesta secció: hi ha un títol destacat, però podria ser qualsevol dels cinc. Es tracta de noves col·leccions molt il·lustrades i, en tres casos, en format de còmic.

El vampir Vladimir inicia la sèrie amb el títol Abans mort que vampir!, en què Miguel Calero narra les aventures del Vladimir, que només surt de casa a la nit, el seu llit és un taüt i, tot i el seu aspecte d’adolescent, acaba de fer 80 anys. És un vampir. De cop i volta, però, el Vladimir vol fer coses noves, com ara ser vegetarià, anar de vacances a la platja i portar roba de colors, en lloc del negre habitual. El Vladimir vol ser un noi normal, cosa que no li serà fàcil d’aconseguir.

Miguel Calero (Madrid, 1971), a més d’escriptor és dissenyador gràfic des del 1996 i ha donat classes de tècniques d’il·lustració i de disseny. Des del 2007, es dedica exclusivament a la il·lustració, sobretot per a llibres de text, aplicacions per a tauletes i literatura infantil i juvenil. Com a lector empedreït que és des de ben petit, el pas a escriure els seus propis contes era una qüestió de temps. Curiosament, però, aquesta sèrie no la il·lustra ell, ho fa Mercedes Palacios (Madrid, 1981), amb un estil molt expressiu i carregat de detalls d’ambientació.

Coneixerem el psicoanalista del Vladimir, el doctor Phyrat; els seus amics, el Bela i el Max Orlok; la seva mare; el seu pare; el seu avi; la seva tieta Camila, i el seu cosí Boris, entre altres personatges, com es pot veure a la il·lustració de la dreta.

A les altres novetats hi ha dues bruixes, uns fantasmes i una marinera envoltada de misteris. La millor manera de combatre la por infantil és l’humor, sens dubte.

Text: Miguel Calero Il·lustració: Abans mort que vampir!
Merdeces Palacios Traducció: Jordi Vidal Editorial: La Galera Pàgines: 64 Preu: 12,95

Recomanacions a cau d’orella

Autora: Elisenda Roca Il·lustració: Betowers Editorial: Combel Pàgines: 128 Preu: 10,90 Quina amiga més estranya!
Primer títol de la col·lecció “Mia Fantasia”, que ha estat publicat acompanyat del segon, Hi ha un kronk a l’escola! La Mia és especial. És la més petita de la família Fantasia. Porta roba de colors i té un gat, un gos i un hàmster blau que parlen. Perquè la Mia no és només una nena, és una bruixa –com els seus pares– que està aprenent a fer servir els seus poders amb l’ajut de la seva amiga Lia.
Autor: Hans Jorgen Sandnes Traducció: Blanca Busquets Editorial: Edebé Pàgines: 152 Preu: 13 Sota l’aigua
Sota l’aigua és el primer títol de la col·lecció “Cripto”, que té format de còmic. L’Ophelia és una nena muda que viu a la petita ciutat costanera de Saltvik. Allà coneix el pescador Bernard, que comparteix la seva fascinació per les criatures submarines. Una nit, l’Ophelia veu una cosa misteriosa per la finestra. Què és el que s’amaga sota la superfície del mar? Té a veure amb el noi que es va llançar al mar i va desaparèixer? Ecologia marinera amb trama de thriller.
Autora: Sophie Escabasse Traducció: Martina Garcia Editorial: Edebé Pàgines: 240 Preu: 14 Les bruixes de Brooklyn
Primer títol de la sèrie, en format de novel·la gràfica, protagonitzada per l’Effie, una nena que ha perdut la seva mare i la seva llar i que ara ha de viure amb unes tietes molt estranyes que mai abans havia conegut. Malgrat tot, la seva vida fa un gir curiós a mesura que aprèn més coses sobre la seva família i sobre ella mateixa. Obra divertida amb bruixes amables, amigues entranyables i un missatge feminista.
Autor: Jordi Fenosa Il·lustració: Jordi Sunyer Editorial: La Galera Pàgines: 120 Preu: 12,95 Els fantasmes de Cala Blaua
Primer títol de la col·lecció “Carlota Pastanaga” amb format de còmic, gairebé. Cala Blaua és la millor platja de Vilabufa, el poble on viu la Carlota. Un ric vol construir-hi una gran casa. La Carlota s’ajudarà d’espectres i fantasmes d’altres èpoques, que tampoc volen que la cala desaparegui sota el ciment, per plantar-li cara. Aventures i ecologia de bracet d’una protagonista amb molt de caràcter.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor