Música

Del paradís tropical a la dura realitat

Land of Coconuts publica ‘Veritats’, un contundent disc de rock contemporani amb arrels clàssiques, en què per primera vegada utilitza només el català, per explicar temes que marquen el nostre dia a dia

MÉS SUBSTÀNCIA
“En català hem pogut tractar temes més directes i amb més substància. En aquest disc hem donat moltes més voltes a les lletres”

“Cadascú té les seves veritats. Les veritats són relatives, en funció de qui les explica”, expliquen els components del grup Land of Coconuts sobre el títol del seu nou disc, Veritats (Right Here Right Now, 2022), una paraula que justament apareix una mica difosa a la colorista portada amb globus-emoticones que mostren diferents estats d’ànim. Aquest és un disc de canvis per a Land of Coconuts: és el primer en què la veu solista femenina original, la d’Irina Prieto, ha estat reemplaçada per la del guitarrista Roger Domínguez –tot i que Prieto encara col·labora en quatre temes–, i també és el primer àlbum íntegrament en català, després de dos treballs en anglès, Monday’s tales (2015) i Playtime (2018), i alguns singles en català, que de fet eren versions de temes en anglès inclosos als àlbums, com ara Silence/Silenci i Playtime/Les hores.

“Vam començar cantant en anglès per les nostres influències i el tipus de sonoritat que buscàvem: no ens acabava de quadrar el català amb el nostre estil de música, perquè la musicalitat de l’anglès no te la donen ni el català ni el castellà”, expliquen Domínguez i Francesc Sardà (baix), en representació del grup, que completen Marc Sànchez Fatmark (guitarra solista), Miquel Gené (teclats i sintetitzador) i Toni López (bateria), músics que es mouen entre Barcelona i el Vallès i que assagen a Sabadell.

Land of Coconuts va néixer fa una dècada, entre el 2012 i el 2013, quan va sortir la seva primera maqueta. El singular nom del grup té una explicació: “D’una banda, evoca una illa paradisíaca amb palmeres, però sobretot té a veure amb l’accident de Keith Richards, quan va caure d’un cocoter (2006), i es va haver de suspendre una gira europea dels Rolling Stones que havia de passar per Barcelona”, recorden aquests stonians confessos.

En la música de Land of Coconuts, hi ha riffs stonians, però també moltes altres coses, més properes a l’indie-pop i el rock alternatiu: “Tots partíem d’uns gustos musicals diferents, però ens unia sobretot la contundència en les guitarres. Per això ha tingut un paper fonamental el nostre productor, Enric Peinado, un professional molt creatiu que ha sabut canalitzar i unificar les nostres inquietuds.”

Reconeixen que el fet de cantar en català els ha permès tractar “temes amb més substància, que mostren un cert creixement personal”. “En aquest disc hem donat moltes més voltes a les lletres”, hi afegeixen. A Surt del meu cap parlen sobre la violència de gènere i a Per a mi plantegen el perill que les noves tecnologies ens allunyin de la realitat. La pandèmia també els ha allunyat de la realitat dels escenaris durant gairebé dos anys, però ara hi tornen. El 22 de juliol seran a La Fura de Solsona i el 9 de setembre, a Mariscal de l’Estartit.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor