Arts visuals

Gaudí, a la Xina

Un grup comerciant professional d’art té previst muntar una exposició divulgativa sobre l’arquitecte català a la Xina. S’inaugurarà a mitjans de març a Xangai i després recorrerà diverses ciutats fins a l’agost de l’any vinent

ARXIU JUJOL
“Per a nosaltres és molt important la col·laboració de l’Arxiu Jujol en l’exposició, per la riquesa de tot el seu material”

Fins no fa gaire, Gaudí era un gran misteri per a la majoria de la població de la Xina, la més allunyada del sector de l’arquitectura, però “cada vegada és més conegut i desperta més interès a tota la població; els encanta”, diu Ting Zhang. Ella és la directora de l’empresa BCN Specialized Works, que col·labora amb el Beijing Zhongchuang Culture Tourism Group en l’organització d’una gran exposició divulgativa sobre Gaudí que recorrerà diverses ciutats xineses al llarg d’aquest any i durant bona part del 2024. Com a comerciant d’art professional i organitzador d’exposicions a la Xina, el Beijing Zhongchuang Culture Tourism Group, que té el suport governamental de la Xina, ha dut a terme diversos projectes d’art a gran escala, com ara el Meeting Impressionism o el Meeting Picasso. Ara ha muntat l’exposició Meet Gaudí, dedicada a l’arquitecte català, que s’inaugurarà a Xangai a mitjans de març i que posteriorment passarà per Pequín i altres ciutats xineses, fins a l’agost del 2024. Abastarà, diuen, una població de més d’1 milió de visitants.

El muntatge inclourà diverses tipologies d’obres de Gaudí. Entre d’altres, peces de forja de la Casa Vicens; reproduccions de vitralls de la Cripta Güell i altres mostres de vitralls modernistes; maquetes i facsímils de plànols de construccions de l’arquitecte; mobiliari de les cases Batlló i Calvet; peces de ceràmica originals del Capricho de Gaudí... Els organitzadors han signat un conveni amb el Gaudí Centre de Reus i amb l’Arxiu Jujol, que els ha cedit reproduccions facsímils dels dibuixos fets per Jujol de la Casa Milà. “Per a nosaltres és molt important la col·laboració de l’Arxiu Jujol, per la riquesa de tot el seu material”, explica Ting Zhang. En l’exposició també hi col·labora el reconegut arquitecte japonès Hiroya Tanaka, que ha cedit alguns dels seus dibuixos d’obres de Gaudí.

El camí de l’art també serà a la inversa. La BCN Specialized Works preveu portar exposicions d’art de la Xina a Catalunya, tot i que encara no en vol avançar els detalls.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor