Lletres

Bons i mals sentiments

Tot, podríem dir, necessita un antagonista per guanyar sentit. Per valorar la calma, ens cal la tempesta. Per valorar la pau, la guerra. Per valorar el respecte, l’insult, la vexació, l’assetjament... Una altra cosa és que la part negativa d’aquesta mena d’equació vital quedi reduïda al mínim, si pot ser, que només sigui un record, una amenaça.

Avui us oferim cinc llibres de bons sentiments i bones intencions i bons arguments per combatre els seus respectius antagonistes, com és el cas de Bullying, de la col·lecció “Grans eines per a petits guerrers”, de la mestra d’educació infantil Coni La Grotteria (Buenos Aires, 1983) i la il·lustradora Marina Sáez (Barcelona, 1988).

A partir de textos breus, dibuixos amables i exemples diversos, les autores defineixen el terme bullying, descriuen la por, donen eines per ser valents, per crear xarxa de parents i amics, per explicar els problemes... També pensen en els possibles assetjadors i els aconsellen com poden canviar.

A classe sorgeixen conflictes cada dia i tot sovint, víctimes, botxins, mestres i família fem veure que no passa res. Callem davant d’una empenta, d’un insult, d’una humiliació, perquè la por ens paralitza.

Amb l’ajuda de la família, els amics i l’escola, podem aprendre a reaccionar d’una altra manera i a combatre l’assetjament, a trencar el silenci i a dominar la por. No és fàcil, per això cal ajuda. Ànims.

Bullying Text: Coni La Grotteria Il·lustració: Marina Sáez Traducció: Marta Breu Editorial: Flamboyant Pàgines: 46 Preu: 13,95
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor