Megaencreuats

MEGAENCREUATS DE NADAL JEP FERRET

Megaencreuats de Nadal. 3

IMPRIMEIX-LOS

HORITZONTALS

1. Gir i contragir que trobem a l’entrada o a la sortida de Sitges, a les costes.

2. Quin tros de circumcidat, tan aviat muntava Babieca com na Jimena!

3. Trinxeres plenes de soldats lampistes. 4. Cansada d’aguantar les envestides de l’enemic.

5. Orquestració per a quartet i trio. Acomiaden el guardabosc.

6. Bou fora del pessebre. Un bon dia se’n va anar cap a Betlem carregat d’encens.

7. Via de comunicació típica de Nantes.

8. Tallen les ales amb una certa malenconia. Un culet de cloroform.

9. Convuls de mala manera.

10. Plena confiança en les coses dels caragirats. En principi sol tenir més cera que la que crema. Organització d’arquitectes desdibuixats.

11. Intermediari del món de l’alimentació. Fa 2000 anys només tirava endavant de miracle.

12. La perla dels mariscos, el marisc de la perla. El cos, qui sap si inflamat, d’un elitista. Parella de quatres davant d’una escala de color.

13. Un gegant mitològic o el seu penis, poseu l’accent allà on vulgueu. Rus amagat dins d’un frigorífic. Embussos circulatoris.

14. Mirador de la vall de Ribes. La lletra equívoca. En Joaquim no la té, però en Quimet sí.

15. El carrer de monsieur Hulot. Oh, my darling clementina.

16. Per anar bé, el caganer s’hi hauria d’esplaiar fins a la Candelera. Tallet de sobrassada. Tot el que té de xilè no ho té de ximple.

17. Un pas enrere pel camí de la casa pairal. Tard o d’hora ens faran un bon servei, gràcies. La mar de gregues.

18. Lent que pot arribar lluny. Fer cinc cèntims de la història de l’euro. Aire contaminat entre patufets.

19. Sector immobiliari d’Oliana. Més bo del compte. A poc a poc i amb bona lletra.

20. Per aquest núvol no patiu, que és de la broma. Sempre s’agafa anant cap a la porta. La segona quinzena de juny. Ocellot amb peus de submarinista.

21. Basalt esmicolat per anar fent via. Entra a Tiana i espetega a Sevilla. Mesures preses als carrers de Liverpool.

22. Confitura de mores a cal peixater. Personificació digna d’uns Reis. Abraham la va abandonar xino-xano, a pas de bou.

23. La mateixa dosi de gintònic que de nicotina. A disgust, totalment afligit per culpa de viure al cor d’un sequeral. Dreta com el ciri d’en Pasqual.

24. Frederic Mistral en versió femenina. S’ajunten per fer snowboard. La mitja taronja d’un Ivan molt terrible. Remissió de la grip.

25. L’holandès errant establert a Sud-àfrica. Els uns i els altres de cara a la paret. Zebús sense pell. Bones raons per situar-se lluny de l’escena del crim.

26. Aquest ho té claríssim, la gent s’entén. Com una ànima en pena. Fos i barrejat al mig de l’atmosfera. Les cordes vocals d’un butaner.

27. El sistema via satèl·lit que van fer servir els Reis Mags per orientar-se. Caram, Pere, quina intensitat! Angle recte al darrer tram del rierol. Una manera com una altra de parar en dues fases. El hippy d’en Gaspar el tragina per fer fum, fum, fum.

28. Immersions en la profunda soneta de l’ofec. Una frontissa que cal anar articulant pas a pas. La bossa d’una varietat d’arròs.

29. Partidari de valer més or que no pesa. Pobre Evarist, l’han escorcollat de dalt a baix. Consumidores de lletra petita.

30. Cosines sense pits. Apedaçat per segona vegada. Decapitada com un trèvol de quatre fulles. L’única flor de la rodalia.

31. Circumval·laren la farmàcia per desinflamar els turmells. Memòria d’elefant. Amb aires de Montserrat Caballé. Ja fa uns quants dies que no caga.

32. Thriller a les fosques. Dues o tres paraules completament lligades a la catalana terra. El millor amic dels fetitxistes. Si és de quilo potser arribarà a pesar 800 grams.

33. Mala nota, amics de l’OTAN. Sagramental ideal per fer tota mena de floritures. Sobreviu gràcies al boca a boca. Contenidor de secrecions de butxaca. Una esgarrapada bestial.

34. Fer la feina dels bocamolls. De mica en mica s’omple la plica. Zoòlegs indomables de Prullans. Excitants a les distàncies curtes. Tot un símbol de la cibernètica.

35. Rei que només se’l pot veure negre jugant a escacs. Eixut sota la dutxa. Molt i molt ferm, i amb una punta d’acer. Gratats per dins. Camp de batalla de les primeres conquestes del general Prim.

36. Ben a prop de la CUP.

37. Perspectiva d’una aresta faraònica.

38. Un bon punt per emprendre el camí de Betlem. Revolucionari pel que fa als matisos.

39. Ser més partidari de l’amor cortès que de l’amor lliure. Tibada com un rave.

40. Els diners i l’amor no són la seva prioritat.

VERTICALS

1. El Pedraforca des del Puigmal.

2. Si li dones un vot et serà fidel.

3. L’escorrim del llac Victòria.

4. Camp base de l’Everest. Àmbit absent a les pintures rupestres.

5. Marges pissarrosos. Entre gavatxos es fan costat. De nit i de dia.

6. Morro de bacallà. Surt al camp a repartir garrotades. Punt final pompós.

7. Branques de llimoner. Torrat sota la capa del sol. Tot allò que demanem a un bon partit. La torna de l’encens i de la mirra.

8. Primer i segon de biologia. Fer feines d’argenter tal com fa en Daniel Lara. Torró mossegat per sota.

9. Carreró sense sortida. L’antic regne d’uns germans inseparables. Estimat Baltasar, jo hauria preferit l’Scalextric. Sala d’actes a la vora del bar Estudiantil.

10. El gras i el prim al final del caminoi. Un drac màgic que vivia al fons del mar. Rudiments de lletra petita. Artesà per amor a l’art. Trama típica de la indústria tèxtil.

11. El nord d’Estopinyà. Tornar a encendre el foc de la demografia a can Pistraus. Pont de terra cap a la península. Paperet fet amb molta diplomàcia.

12. S’estableix a Baracoa per fer carn a la brasa. Desagradablement astutes, han arribat a una bona posició. En disposició d’abandonar el camí dret. Comparteix amb la tíbia el pes de la humanitat. Reincideixen en l’ejaculació. Mal posat no sembla ni un totxo ni una totxana.

13. El senyor, no sabem si es diu Pepito, va de curt. Espartà que fa reformes. Puja amb molt de fàstic. Entre masoquistes es toquen. Ferides per culpa d’una pell massa fina. Religiosa a cavall d’un dos cavalls. Mar moguda.

14. Presonera dels rellotgers endarrerits d’Agramunt. Mapa de contorns indefinits. Habitant de la fageda d’en Jordà. Sostenidors a la calaixera de l’home de la casa. Donar mil voltes amb un cop de gas. Força major. Els últims compassos d’una dansa nupcial.

15. La seva proclamació és un afer que tenim entre mans. Ni carni ni peix, la reina de Palamós. No té cap mena d’importància. Acomodada entre sardines i lluços, com una cintaire trastocada. Partida de mala mort.

16. Versos a favor de l’heroïna. L’opi del partit comunista. Fomentar la silvicultura sobre el terreny. El més rumbós del Poble Sec. Orinals buits. Cirerer de Betlem pengim-penjam. Si no és a la planxa fa panxa.

17. Un gran dia per estrenar un tren elèctric (3 p.). Regal de Reis (2 p.). Traficant de mirra de color negre. Vermellós de cara o vermellós de cul, vosaltres mateixos.

18. Aquest ésser suprem ens ha sortit mal editat. La verge del Pilar quan tenia 5 anys. Verdós per dins i rubicund per fora. La dama de la camèlia. Amb una terrible fusta de vanitosos i petulants. Peces de bijuteria. Fer servir un bon diccionari. El delta del Francolí.

19. Fronteres de Sefarad. La xamba de viure al costat de la Noguera Pallaresa. Draps que sempre fan un mal paper. Criats amb el bec. Confitura de flors i violes i romaní. 4,5 litres de whisky escocès. Passius a l’hora de fer-se sentir.

20. Les tres primeres lletres d’un aspirador. En vistes d’anar a ca l’òptic. Dues de radi, que això no es veu gaire sovint. El rovell de les infeccions. Estret i passat per aigua. Estrofa per a clavicèmbal. Escoltés amb fàstic.

21. Mitja merda de gos a l’entrada de Campelles. Ni or, ni encens, ni mirra. El súmmum dels pensaments. Vies d’aigua en miniatura. Treballar de cara a la diada de Sant Jordi. Tram ferroviari contra direcció.

22. Presenta la Rosa. Monument de l’edat de pedra. Això passa de mida, quina garrinada! Sortida d’emergència. Un pet, un rot... qüestió d’esfínters.

23. El bus torna amb un cert complex d’inferioritat. Per matar l’avorriment. Adeu, Andrew! A recer d’una torre després de tocar la corneta. Cedeix trinco-trinco.

24. Un fet per consumar. Boca a boca amb afectes secundaris. Entaforats amb molt de gust. Errants a cops de pedal.

25. Trajectòria etílica. Fa força en contra de la immersió. La part més curta d’en Robert Redford. Com unes paparres. Pell de nap.

26. Irreductible pel que fa a la música. Vint-i-quatre hores de panxa enlaire. Pare en contra de fer cagar el tió. Nimfa carregada d’inspiració.

27. A les cinc arribarà la seva hora. Formatgera d’estar per casa. La guitarra del sàtir desguitarrat. Un pit-roig fora del pi roig.

28. Cap de cartell. Per a en Clint Eastwood, i cineastes en general, tenen tot un altre sentit. Fa mal aquí, fa mal allà. Planta endèmica de les grans ciutats.

29. Darrer període del paleogen. Tan deslluït com una copa trencada.

30. Centre de massa. Roda cap amunt.

31. Panet sense crosta.

32. Vinga, que plata no és!

33. Una de tantes a Fígols.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor