Opinió

No funciona

No té cap sentit mantenir un govern en funcions perquè en realitat no funciona, ni deixa funcionar

Ens agradi o no depenem del govern de l’Estat espanyol. Durant les vacances, hem continuat igual que fa un any, en funcions, mentre s’intenta buscar una fórmula de govern que eviti la repetició d’eleccions. I és a propòsit d’aquesta figura que preveu la llei, la del govern en funcions, que els volia fer la reflexió següent.

Sempre he pensat que no té cap sentit mantenir un govern en funcions perquè en realitat no funciona, ni deixa funcionar. És la perversió del llenguatge. És com quan truquem a algú i no ens atén, que diem que “comunica” quan, de fet, no hi ha manera d’establir-hi cap comunicació, amb aquella persona. El govern del PSOE en funcions també “comunica”, és incapaç d’asseure’s a dialogar, té la barra d’anar de sobrat. Amenaça més que no pas mira de ser conciliador per llimar diferències i resoldre el tema català i constituir un executiu per governar. Segons el diccionari –i el sentit comú–, governar és regir o administrar un país a través de la creació de lleis i l’aplicació efectiva d’aquestes lleis. Res de res. Sense oblidar els sis mesos esquivant el Congrés. Em pregunto: per què no governa un equip de tècnics? Una gestora de funcionaris de l’estat sense connexions partidistes. Un equip que tingui la capacitat de treballar i fer funcionar un país. No és gens democràtic que un govern encara que estigui legitimat per les urnes prolongui les seves funcions mentre espera el relleu. Encara que al final s’autorellevi. Durant aquest període, els polítics n’haurien d’estar al marge. Van estar en funció del que passava amb els pactes i les negociacions després de les municipals per embastar unes aliances que permetessin una investidura, que va a tornar a ser fallida. I s’ha demostrat que l’engranatge de la maquinària de l’estat no funciona. Al meu parer, un govern en funcions és un frau a la democràcia i, per tant, al poble que es desespera davant d’una actitud tan poc noble i gens funcional. Perquè la vida continua i hi ha decisions que s’han de prendre. Problemes polítics que s’han de resoldre fent política i no amb les lleis. I seguir en funció d’una llei que no s’adequa a la realitat és fer un flac favor a la ciutadania. Un ciutadà –i no cal que sigui català– cada dia té més clar que això així no funciona.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor