Opinió

LA JUNTA DE LA CULATA

L’escàndol de la JEC ens torna a mostrar que la democràcia espanyola està avariada

“Làmina indeformable encarregada de mantenir l’hermeticitat de la compressió en un motor. Per aconseguir una òptima estanquitat entre els dos components als quals es troba lligada, disposa d’una sèrie de cavitats per a la càmera de combustió que ajuden a prevenir fuites d’anticongelant i lubricant dels seus circuits de greixatge. La junta de la culata està sotmesa a elevades temperatures i a altes pressions, per la qual cosa ha de ser prou resistent per suportar-les i alhora prou elàstica per cobrir les fissures que quedin a les superfícies de suport de la culata i el bloc motor, especialment en moviment.”

L’única habilitat que tinc en el món de la mecànica és la capacitat de memoritzar el número de l’assistència en carretera de la meva assegurança per si mai tinc pana. Tanmateix, l’escàndol de la Junta Electoral Central m’ha fet revenir al cap el record d’aquesta peça dels motors dels cotxes que, quan la tecnologia no era la que és avui, generaven autèntics maldecaps a conductors i mecànics. Podreu dir que és una associació d’idees un pèl absurda, però si atenem a la definició de la peça, que he trobat en un web especialitzat, ben bé podríem inferir que el problema de la JEC en particular i de la justícia espanyola en general és que té avariada la peça que impedeix que els lubricants de la política i el poder no tinguin fuites en un motor institucional on la separació de poders està sotmesa a elevades temperatures i altes pressions.

Tot i que ja hem perdut la capacitat de sorprendre’ns, afortunadament, encara mantenim la d’indignar-nos amb aquesta mostra d’ignomínia protagonitzada per l’assessor de Ciutadans Andrés Betancor, que actuava com a jutge i part en casos tan sensibles com el dels eurodiputats Puigdemont, Comín i Ponsatí, o el del president de la Generalitat que està a punt de ser destituït, al marge de la consideració que es pugui tenir sobre la necessitat del risc en què va incórrer, per una maniobra més que bruta del partit més tòxic que ha generat la democràcia fins que de l’ou de la serp que van pondre n’ha sortit Vox per corregir-lo i augmentar-lo.

La democràcia espanyola necessita un mecànic perquè el motor del cotxe és evident que fa temps que no carbura bé, com a mínim respecte a Catalunya, tot i que diria que més enllà de Catalunya, també. Caldrà veure si la taula de negociació és el taller de reparacions on es treballa per resoldre l’avaria, o bé només un concessionari on, en comptes d’arreglar el cotxe, ens voldran vendre una moto.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor