Opinió

Punts de vista

EL PSOE I EL REI

Aquí fa pudor! L’evidència en què cau el PSOE, com a protector de l’emèrit, és vergonyosa

Aquesta setmana, els lletrats del Congrés dels Diputats han donat el vistiplau, tècnicament, a la creació d’una comissió parlamentària que investigui els presumptes delictes comesos per Joan Carles de Borbó. Una comissió que ha estat proposada per Unidas Podemos, ERC, Bildu, Más País, Compromís, la CUP i el BNG.

Fins ara, des del PSOE s’havia dit que respectarien allò que els lletrats de les corts establissin. Suposo que esperaven que els lletrats diguessin que no, com ha succeït en altres ocasions. No obstant això, aquesta vegada han dit que, tècnicament, no hi hauria problema per plantejar-la. Així que al PSOE li ha tocat posicionar-se sense l’excusa dels lletrats. I què ha fet? Doncs retratar-se al costat del PP i Vox a la mesa del Congrés i votar en contra de la creació de la comissió parlamentària per investigar el rei emèrit. L’excusa, en aquesta ocasió, ha estat assenyalar que ja se n’està encarregant la justícia i que, per aquest motiu, no és necessari tractar-ho en seu parlamentària.

Aquí fa pudor! L’evidència en què cau el PSOE, com a protector de l’emèrit, és vergonyosa. Quan diverses formacions polítiques plantegen posar llum i taquígrafs sobre un tema de tanta rellevància, és fonamental obrir totes les vies per conèixer els fets. Investigar-los al Congrés, cridar a comparèixer diverses persones que puguin aportar informació, és fonamental en una democràcia tan debilitada per la corrupció, les mentides i les conxorxes. I el PSOE, un cop més, ha triat de quina banda vol estar. Com ja va fer quan es va negar a crear una comissió parlamentària per esclarir els atemptats de la Rambla del 2017 –una altra oportunitat perduda per demostrar el seu interès per saber la veritat–, l’excusa que el cas ja està judicialitzat no té cabuda. Precisament, l’article de la Constitució que regula aquestes comissions, el 76, ho deixa molt clar: “Les conclusions no seran vinculants per als tribunals, ni afectaran les resolucions judicials, sense perjudici que el resultat de la investigació sigui comunicat al ministeri fiscal per a l’exercici, quan procedeixi, de les accions oportunes.” Cada cop queda més clar que el PSOE i els Borbons es necessiten. El que no tenim tan clar és per què ni quant de temps els queda per continuar prenent-nos el pèl.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor