Opinió

Punts de vista

I que guapos que són!

Millor parlar de com són de guapos
Felip VI i Pedro
Sánchez. Clar que sí! Una
democràcia modèlica

El PSOE ho ha tornat a fer. Després d’omplir-se la boca dient que quan governessin posarien fi a la inviolabilitat de la corona, aquesta setmana s’han alineat amb la dreta per mantenir la protecció del monarca. Sense tallar-se ni un pèl, han votat mantenir la inviolabilitat, és a dir que el cap de l’estat, Felip VI, pugui viure per sobre del bé i del mal, contràriament al que es recull en la nostra sagrada Constitució, que estableix que tots som iguals davant la llei.

I encara tenen el valor d’assegurar que vivim en una democràcia perfecta, sense fissures. Fins on són capaços d’arribar per aconseguir vots i fins on són capaços de menjar-se les seves paraules sense despentinar-se? Ja sé que és el que en podíem esperar després de tantes promeses incomplertes i de tantes mentides, però a mi em continua sorprenent aquest cinisme, i em provoca vergonya aliena. No aconsegueixo no quedar bocabadada per la nul·la resposta per part del govern després que s’hagin destapat els àudios d’Intxaurrondo. De veritat que el ministre d’Interior es pot mantenir en silenci? Entenc que per a ell, que ja té diverses sentències des d’Estrasburg, on se l’assenyala per no haver volgut investigar les tortures mentre era jutge, no sigui fàcil. Però tenint aquesta carrera, de veritat el PSOE opta per Marlaska per estar al capdavant del Ministeri d’Interior? Així és. La persona que va mirar cap a una altra banda quan es van denunciar tortures, al capdavant de la maquinària, sense condemnar el que tots hem escoltat aquests dies.

No us preocupeu: Margarita Robles té la solució per a tot això. Ja ho sabem: lloar la bellesa del rei i del president del govern. I ja està. Per què hem de parlar de la situació de l’exèrcit, de la impunitat de les aberracions que alguns han comès –presumptament–, i de la duresa aplicada contra militars demòcrates? Millor parlar de com és de guapo Felip VI i de com és de superguapo Pedro Sánchez. És clar que sí! Així es construeix una democràcia modèlica: a base de guapos. De depurar responsabilitats per tortures, res. De posar fi a la inviolabilitat del rei, tampoc. D’abordar les promeses pactades amb els seus socis de govern, encara menys. Això sí, no oblideu que vivim en una democràcia meravellosa. I si en dubteu, mireu que guapos que són el rei i en Pedro i us passarà la indigestió.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor