Opinió

Punts de vista

CONFINAMENT INTERMINABLE

Ja el tornem a tenir aquí, el confinament comarcal. Encara no hem tingut temps de pair la mona que ja ens tornen a tancar, com si les ciutats fossin un lloc més segur que les muntanyes, com si la gent pogués quedar-se més temps a casa, deixant passar la vida en lloc de viure-la. No ens hi acostumem. No podem més amb aquella llosa de la saturació de les UCI, aquella amenaça eterna de no barrejar grups bombolla, aquell equilibri precari entre salut epidemiològica i alleujament econòmic del sector turístic, aquelles intel·ligibles xifres diàries que ja no ens diuen res. Aquella pandèmia sense final. La corba que no es doblega i el risc que no desapareix.

Hem tornat a viure el miratge d’uns dies de vacances en llibertat i amb mascareta, hem sortit de les ciutats i hem anat a trepitjar la sorra de les platges i les pedres de la muntanya, però ja està, era això només, l’entreacte d’una representació teatral dolenta i llarguíssima. En el mentrestant, esperem la vacuna que no arriba, mirant-nos, indignats, la politització que se’n fa des de la Unió Europea. Els vetos, la sobreprotecció dels interessos de les empreses farmacèutiques i el sistema de patents, haurien de desaparèixer en temps de pandèmia.

La russa Sputnik V s’administra en cinquanta-nou països i té una eficàcia del 92%. Des del començament hi ha hagut una campanya mediàtica polititzada contra tot allò que faci flaire de comunista i, mira, els cubans ja estan tots vacunats i han declarat el país lliure de covid-19. Els lobbies polítics i les grans farmacèutiques tenen por del millor sistema de salut comunitària del món i d’una de les vacunes més efectives. I nosaltres encara pensem que Europa ens mirarà algun dia, sense veure que no, que és una maquinària massa encarcarada i obsoleta que fa temps que ha deixat de mirar la seva gent, que només fa ullets als poderosos capitalistes. El govern hauria de començar a veure que massa gent ja no pot més i que l’onada de conseqüències per a la salut mental serà aviat un tsunami. Des d’una perspectiva de salut integral, aquest ha de ser un factor a tenir en compte per l’opac Procicat, el que decideix sense prendre acta de les seves reunions. Test d’antígens gratuïts i vacunes a dojo, que la primavera se’ns torna a escapar un any més.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor