Opinió

Punts de vista

COLON NO ÉS RES, SEGUR?

Ara els socialistes es posen les mans al cap per una manifestació a la qual el PP i Vox aniran de bracet

Darrerament, la ministra Calvo ha suavitzat el discurs en contra de l’independentisme, com una mena de gest simbòlic a favor d’una proposta també basada en el més pur simbolisme: la taula de diàleg. La vicepresidenta primera del govern espanyol ha canviat l’adversari i ara centra les seves crítiques en el cap de l’oposició, un Pablo Casado que festeja sense vergonya amb la ultradreta més rància i que aquest diumenge serà a la plaça Colon de Madrid defensant l’única definició de justícia que entén, la de la revenja. Davant d’un escenari que s’espera multitudinari –no hi ha res millor per omplir places que l’odi profund a qui pensa diferent–, Calvo ha volgut assenyalar la presència de Casado en la manifestació en contra dels indults als presos independentistes com la rebequeria de qui no pot fer res més. “Colón no és res, és la impotència”, ha dit.

Si no coneguéssim el personatge, hi hauria la temptació de pensar que, potser sí, que el PSOE de tota la vida ha començat a veure la llum i a acceptar que una manera d’entendre un país no es pot imposar a un territori, en especial per la força de les porres o, de manera cada cop menys subtil, per la de les togues. Però, què volen que els digui? Ni aquest és un personatge nou, ni al PSOE bufen aires de renovació. La resposta de Calvo la condiciona la necessitat de buscar aliances d’un partit que no disposa de la comoditat de les grans majories i en què les veus discordants de part dels seus barons estan eixamplant les esquerdes internes.

Ara els socialistes es posen les mans al cap per una manifestació a la qual el PP i Vox aniran de bracet. Quina memòria més curta, la seva! I quin cinisme marca de la casa! El 8 d’octubre del 2017, l’ara flamant ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, es feia una selfie molt comentada tot somrient amb primeres espases del PP català i espanyol en la manifestació que va organitzar Societat Civil Catalana i on ja hi havia Vox. El dia 29 d’aquell mateix mes, els socialistes es van sumar a una nova convocatòria i el 27 d’octubre del 2019 van tornar a coincidir. Però llavors no era impotència, era només interès.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor