Opinió

Punts de vista

ELS CARRONYAIRES DEL VOLCÀ

L’illa de La Palma està patint una autèntica catàstrofe natural i els habitants dels municipis per on avança la colada de lava ho estan perdent tot. Mentrestant, els periodistes carronyaires de torn s’aprofiten de les desgràcies de la gent i retransmeten un espectacle mediàtic vergonyós per guanyar audiència. Mitja hora per salvar allò que puguis, si és que saps què agafar, i les càmeres que busquen que diguis què sents quan ho perds tot. Com més televisat sigui el drama, més espectadors. Que lluny estan les cadenes privades estatals de la professionalitat de la televisió pública canària i la seva retransmissió en directe de l’erupció volcànica.

L’engolida a càmera lenta d’habitatges per la colada volcànica empeny els ciutadans canaris afectats a buscar lloguer urgentment. El preu dels lloguers als municipis propers al volcà ha pujat considerablement d’un dia per l’altre. Estan especulant amb els pisos. Davant un desastre d’aquesta magnitud, el capitalisme no cuida les persones, sinó que empitjora encara més la desgràcia, i en treu profit. Això és el que fa el mercat amb un bé escàs i de primera necessitat com l’habitatge quan no es regula. Si els governs volguessin ser útils, ho haurien de prohibir.

De negacionistes, n’hi ha arreu i de qualsevol cosa; de les erupcions volcàniques, també. Per a ells, tot és una conspiració, tot són mentides, tot és un muntatge. Ara resulta que el volcà no és tal perquè no està al cim de l’illa, o perquè no té forma cònica, o perquè té diverses boques. Terrorisme volcànic, diuen, que no és més que ignorància geogràfica amb un punt de baixesa moral. L’extrema dreta, com sempre, servint-se de la bandera i el racisme, comparant damnificats i migrants, aprofitant la desgràcia dels primers per atacar els segons.

Tota una ministra parlant de l’espectacle meravellós i únic del volcà Cumbre Vieja i esperant que serveixi de reclam per al turisme. Euros i places hoteleres. Declaracions maldestres i desafortunades. Ara el que és important és la gent evacuada. Ja vindran temps millors per a la recuperació econòmica quan l’erupció acabi. I és que en una catàstrofe natural com la que viu La Palma qui no ajuda, fa nosa. Els que més, tots aquests carronyaires.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor