Opinió

Vista enrere

LA MISSA DE PABLO CASADO

Dissabte passat, Pablo Casado va anar a missa. De fet, hi va cada cap de setmana, com a bon cristià que segueix el precepte pasqual. En aquesta ocasió, però, va anar a una capella annexa de la catedral de Granada, on es trobava de vacances amb la seva família. Que el líder del Partit Popular vagi a missa no hauria de ser notícia. Però aquell dia era 20 de novembre, efemèride de la mort del dictador Francisco Franco i del cap de la Falange, José Antonio Primo de Rivera, i un grup de feligresos va decidir dedicar-los la missa, tal com es fa en moltes altres esglésies de l’Estat. A la porta hi havia joves amb banderes franquistes. A dins, una corona de llorer de la Fundación Francisco Franco presidia l’altar i una bandera amb l’àliga estava desplegada al frontal d’un dels primers bancs. El capellà va dedicar la missa a “Francisco” i a “José Antonio” i, quan va acabar l’acte, els homenatges van continuar, amb fotos amb la simbologia feixista com si es tractés d’una visita turística al passat. A les portes de la catedral, a més, els assistents es van posar a cantar el Cara al Sol i es van seguir onejant banderes franquistes.

M’imagino que si qualsevol de vostès es troba “per error” enmig d’un aquelarre feixista com el que els acabo de descriure en sortirà cames ajudeu-me. Pablo Casado, però, va fer com si res, i fins i tot es va fer una foto amb un dels assistents, hem de suposar que un ciutadà ben “normal”. Després, va marxar a l’hotel on s’hostatjava i aquí no passa res. Però resulta que la foto amb el ciutadà “normal” s’ha difós a través de les maleïdes xarxes socials. I quan s’ha adonat de l’enrenou que ha provocat la seva presència a la missa franquista, el líder del Partit Popular s’ha excusat dient que va anar-hi “sense coneixement de cap altra circumstància”. La Fundación Francisco Franco, que no ha volgut perdre l’ocasió de treure el cap de la tomba, va emetre un comunicat en què aclaria que Pablo Casado no havia estat convidat “expressament”, tot i que li agraïa la seva assistència i la de la seva família. I afegia que esperava que aquest tipus de gestos serveixin per “normalitzar” les seves activitats. En realitat, el que fa diàriament Pablo Casado, ja sigui pactant amb Vox a Andalusia o assistint a misses d’homenatge a dictadors, és precisament això: ajudar a normalitzar el feixisme. I, a més, amb benedicció divina inclosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor