Opinió

De Salses a Guardamar

EL MIRACLE PERMANENT

El 20 de maig s’obria oficialment La Bressolada 2022, la festa de les escoles La Bressola. Esperant la gran festa de l’endemà amb tots els bressolaires (alumnes, equips docents, famílies i amics), la vesprada del dia 20 reunia personalitats polítiques i culturals del país per donar el tret de sortida a la festa. La cerimònia d’obertura va tenir lloc al Mas Rosselló de Canet de Rosselló, un espai de gran patrimoni arquitectural on s’obrirà al setembre vinent el segon institut en immersió lingüística. En tots els parlaments pronunciats durant la vesprada –de la representant del Consell Regional, del representant del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, dels representants de la Generalitat, dels representants associatius, del batlle de Canet de Rosselló–, La Bressola rebia el suport inequívoc per continuar creixent i desenvolupant l’ensenyament immersiu a Catalunya Nord, per seguir lluitant contra els atacs a la llengua i per guanyar la batalla judicial contra l’Ajuntament de Perpinyà, governat per l’extrema dreta, en l’afer del monestir de Santa Clara de Perpinyà on La Bressola preveu l’obertura del primer liceu que permetrà assolir l’ensenyament en català fins al batxillerat.

El moment, però, més emotiu de la vesprada va ser, sens dubte, l’homenatge a Miquel Mayol, recentment nomenat president d’honor de l’entitat. Miquel Mayol, advocat honorari i antic eurodiputat, va ser cofundador de La Bressola l’any 1976. És qui no se va pas resignar a mirar per la finestra el procés de francesització del carrer. És qui va tenir la idea més extraordinària que se podia tenir llavors; crear una escola en català a Catalunya Nord. Com a persona d’inesgotable compromís amb la llengua i el país, en Miquel és un convençut de la immersió lingüística com a eina indispensable per a la recuperació de l’ús de la llengua a Catalunya Nord. Ara, com a president d’honor, continuarà acompanyant aquest projecte al qual molts donaven quatre dies de vida. Malgrat les dificultats, els atacs i els obstacles de tota mena, La Bressola ha passat d’una classe de set alumnes a set escoles i dos instituts. I de ben segur continuarà creixent, car com diu en Miquel, La Bressola és un miracle permanent.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor