Opinió

Punts de vista

DESJUDICIALITZACIÓ, ENCARA SORT

L’última escena de la tragèdia, plena de punyalades, l’ha protagonitzat la decapitació de Laura
Borràs

La imatge és transparent: Catalunya no té pinta d’arribar a ser independent. Però no per “la pèrfida Espanya”, que sent “una, grande y libre” dona urpades sense cap mena de mirament a qui se li acudeixi plantejar qualsevol cosa que no sigui la que Ella vulgui. No. Catalunya no arribarà a assolir la seva independència, bàsicament, perquè les travetes ja se les fan els mateixos independentistes entre ells.

L’última escena d’aquesta tragèdia, plena de punyalades a l’esquena, de mentides, empentes i enganys (sempre amb bona cara, això sí), l’ha protagonitzat la decapitació de Laura Borràs. Han estat, com ella mateixa va assenyalar, cinc diputats que s’han volgut vestir de jutges, en lloc de deixar que aquesta poma de la discòrdia continués rodant sobre la taula.

Els diputats d’ERC, el PSC i la CUP no s’han plantejat ni per un moment analitzar uns fets que, des de les seves pròpies files, han afirmat que són part d’una persecució política, per empènyer la Laura pel barranc.

Tenim el president del govern, Pedro Sánchez, comentant aquests dies la sentència del Suprem sobre Chaves i Griñán, dient que estan pagant “justos per pecadors”, perquè ells no es van emportar ni un duro. Els dura la presumpció d’innocència, fins i tot després d’haver estat condemnats pel Suprem. A Borràs no la hi concedeixen ni tan sols abans de ser condemnada. I això que la mateixa fiscalia ja ha retirat del panorama el delicte de malversació, ja que ha deixat clar que aquí ningú s’ha ficat un duro a la butxaca de manera il·legal.

Un episodi terrible, aquest de tirar la pedra, que ja va sent una constant: quan van deixar penjat Puigdemont i no va poder ser investit, per estar a l’exili; quan van apunyalar Turull perquè no pogués ser investit, mentre es dirigia a Madrid; quan van apunyalar Torra per una pancarta. En aquests episodis, l’escena la va dibuixar la “justícia” espanyola, però “el gallet” el van prémer sempre els “companys indepes”.

Encara sort que de la taula de diàleg surt l’acord de desjudicialitzar la política. Encara sort.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor