Opinió

Punts de vista

Llicència per matar

Us han preguntat si esteu d’acord amb l’enviament massiu d’armes per matar persones?

Segurament el títol els ha recordat James Bond, però la cosa no va per aquí. Avui vull reflexionar sobre aquest dret a matar en nom nostre de què s’apropien els governs. Que potser us han preguntat si esteu d’acord amb l’enviament massiu d’armes que tenen com a finalitat acabar matant persones a qui no coneixem de res? Aquesta setmana s’ha posat en marxa l’enviament de tancs a Ucraïna. Sí, aquests tancs que la ministra de Defensa, Margarita Robles, deia a l’estiu que estaven en un “estat lamentable”. Els Leopard que aquí ningú vol, ara seran enviats a Ucraïna després que Alemanya hagi cedit. Els EUA també hi enviaran els seus Abrams, una mostra evident d’escalada del conflicte.

Tot això succeeix al mateix temps que a Ucraïna roden caps amb l’excusa de la corrupció, com si fos res nou o puntual en un dels països més corruptes del continent. Alguns experts en geopolítica diuen que l’escabetxada que ha fet Zelenski aquesta setmana es deuria més aviat que entre els seus n’hi ha que no combreguen amb la idea de seguir alimentant una guerra que els està costant massa vides. La relliscada d’Ursula von der Leyen quan va dir que ja hi havia hagut més de 100.000 baixes en l’exèrcit ucraïnès ens podria donar una pista per entendre que, contràriament al que ens expliquen, Ucraïna no està guanyant la guerra. Rússia ja ha advertit que a mesura que arribin els tancs seran destruïts. No costa gaire creure-ho, ja que els russos tenen clars els objectius i els van complint pas a pas. El Donbass està sent controlat per les tropes russes, i el forat que estan fent en l’economia europea és indiscutible.

Aquesta setmana, el responsable del Nord Stream 2 assenyalava l’autoria de la intel·ligència britànica en les explosions del gasoducte. Lorenzo Ramírez assenyalava al Gran Reseteo que l’autoria també coincidiria amb la de l’accident d’helicòpter en què va morir la cúpula del Ministeri d’Interior. Aquestes pinzellades ens poden servir per entendre en quin punt estem: el d’una gran mentida, amb els que ens governen donant-se llicència per matar alhora que omplen les butxaques de la indústria armamentística, amb els meus i els vostres impostos. Aquests mateixos experts afirmaven que, com a mínim, farien falta 1.800 tancs perquè les tropes ucraïneses poguessin fer front al que han de combatre.

Aturarem aquesta bogeria, o seguirem creient la seva propaganda per justificar tanta barbàrie?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor