Opinió

De Fraga a Maó

Refugiar-se del Txapote

No volia que el Txapote l’esquitxàs i es va refugiar a Menorca. El 23-J la premsa menorquina n’informava. No ho va fer abans, no fos cosa que algú el cercàs. Quan ja era massa tard, sí que en donaren tots els detalls: de si havia estat el segon expresident que va triar Menorca com a destí per passar les vacances d’estiu, després de Mariano Rajoy, que hi va anar al juny; de si va arribar dijous a la tarda i se’n va anar el diumenge, també a la tarda, després d’uns dies de “residència privada”.

“D’aquesta manera, es va aïllar literalment de la voràgine electoral després d’una campanya en què va evitar gestos públics de suport a Pedro Sánchez”, escrivien sabedors que l’expresident era a l’illa. Dijous, a les 20.30 h, va aterrar a l’aeroport de Menorca amb la seva dona, Mar García-Vaquero, en un vol regular procedent de Madrid. Van ser rebuts a la pista per un cotxe oficial i acomodats a la sala de conferències. I es varen allotjar a ca uns amics que viuen a Es Mercadal.

El qui va ser president del govern d’Espanya quatre legislatures en tretze anys i mig, no s’ha volgut embrutar les mans i, això, que no és la primera vegada que mastega chapapote. Ho va fer, literalment, quan va esculpir una escultura amb les morques del Prestige i que es va subhastar per recaptar diners.

Ara, va decidir no banyar-se. Potser per mantenir el prestigi? De totes maneres, l’alçacul de González no ha vengut de nou. El 1996, vàrem escoltar el que pensava. En aquells moments i des de Santiago de Xile, va fer saber a Sánchez que “fer un govern amb 85 diputats i amb gent que vol liquidar i trossejar Espanya no és possible” i que “dimitir és una manera d’assumir la responsabilitat per les derrotes”.

En un destacat de la seva plana web i entre cometes es llegeix: “Podem distingir diversos tipus de polítics. Alguns tenen principis, però no tenen idees. Altres posseeixen idees, però no tenen principis. I no escassegen els que no tenen idees ni principis. Finalment, ens hauríem d’ocupar d’identificar aquells que tenen idees i principis.”

On emmarcaríeu González, l’expresident que ara vol sortir indemne del Txapote? I Sánchez? Abans de negociar, s’activa la fiscalia perquè Llarena emeti euroordre contra Puigdemont. El chapapote l’ha votat i pot governar. Però, alerta, les morques –així deim al solatge de l’oli a Mallorca– són males de llevar, només es desferren amb paper d’estrassa i passant la planxa calenta.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor