Promoció

AMB RIGOR, SENSE MANIES

A La República trobareu informació i opinió sobre el país que tenim i el que estem construint. Amb rigor i honestedat, però sense manies. Amb responsabilitat, però sense por. La primera capçalera de la Catalunya republicana

“Amb La República neix la primera capçalera de la Catalunya republicana, per cronologia i per vocació”, afirma l’editorial del nostre número zero. L’objectiu dels professionals que impulsem aquest projecte és elaborar un setmanari que tracti sobre el nou país en construcció, posant un accent especial en l’actualitat política, però fent també informació general, de tot tipus. Una periodicitat, la setmanal, que ha de permetre treballar amb el material periodístic d’una manera més reposada, pausada i reflexiva, defugint la rabiosa actualitat, l’última hora, el minut a minut, però sense perdre la noció de la realitat que ens envolta.

La República serà cada dissabte al quiosc i els diumenges també es distribuirà amb El Punt Avui. El fet de compartir una part del viatge amb una publicació de periodicitat diària fa que també calgui assumir les funcions de dominical, o de revista de cap de setmana, incorporant altres continguts relacionats amb disciplines que tenen a veure amb la cultura, la ciència, l’oci i l’entreteniment.

Els que ho prefereixin també poden disposar d’una subscripció digital. El bon periodisme no depèn del format, sinó de la professionalitat i de l’interès del contingut, però des de La República continuem creient que el paper imprès té camp per córrer en la cursa de la modernitat, i La República hi vol ser. Aquest exemplar que teniu a les mans és el número zero d’aquest nou setmanari, que es començarà a distribuir amb periodicitat setmanal a partir del 26 de maig.

L’equip de La República arrenca, per tant, amb una voluntat de fer periodisme de fons i, en aquest sentit, en cada número hi haurà un dossier central per analitzar en profunditat un tema d’actualitat. Hi podreu trobar reportatges més breus de temes diversos i dues entrevistes cada setmana, a banda d’un seguit de seccions fixes dedicades a la cultura (La República de les Arts), a l’oci, a la tecnologia, als emprenedors de casa nostra (Made in Catalonia), a les universitats, al públic jove (La República Jove) i també sobre la monarquia, aquesta última amb visió crítica i irònica. El setmanari també tindrà una secció d’opinió que combinarà la presència d’articulistes i analistes reconeguts i noves veus. I per tancar el setmanari, la secció Tavèrnia, una història gràfica que es mirarà l’actualitat amb humor des de la barra d’un bar. La República vol ser, per tant, una oferta periodística que aposta per la premsa de paper i pel periodisme per a lectors amb ganes de llegir.

La República Jove

El futur de la República són els joves, per això ells també tenen el seu espai al nou setmanari. Un espai informatiu i també d’entreteniment, pensat per a joves a partir de 12 anys. En l’era de la hiperinformació, La República vol oferir un canal i una eina en què els més joves puguin trobar cada setmana un tema informatiu, a doble plana, presentat de manera gràfica i en què es parlarà de tot: de política, d’economia, de cultura, de ciència... amb la voluntat d’acostar-los a la realitat que els envolta i ajudar-los a interpretar-la. Cada setmana trobaran també un espai dedicat a curiositats, per practicar l’anglès, seccions de llibres, còmics i videojocs i una recepta per sobreviure en un pis d’estudiants.

LA CONVERSA

El gènere periodístic de l’entrevista serà present cada setmana a La República amb la voluntat de conèixer la gent del país i escoltar el seu punt de vista. Cada setmana hi haurà una entrevista més extensa –amb un mínim de quatre planes– a un personatge conegut i reconegut per la seva trajectòria. I una segona entrevista, en format més breu i en forma de conversa, per descobrir els talents emergents del país i els grans professionals que treballen lluny dels focus i que no són tan coneguts. En volem saber més coses, què fan, com treballen, què pensen... Converses que ens ajudin a conèixer el país que tenim.

MEGAGRÀFIC

La República vol apostar pel grafisme i per la informació gràfica. Un bon tema també pot entrar pels ulls. Aquest és l’objectiu del megagràfic que cada setmana ocuparà les pàgines centrals de La República, unes planes dedicades al periodisme de dades, amb un gràfic que explicarà d’una manera visual un assumpte d’actualitat. En aquest primer número, el megagràfic ens ajuda a descobrir quantes repúbliques hi ha al món i els diversos models d’aquesta organització d’estat, quina és la república més antiga, quines són les més recents, quina és la més petita...

LA MONARQUIA

!Adiós! a la monarquia. Cada setmana una crònica, amb visió crítica i irònica, dels Borbons.

INNOVACIÓ

Noves idees, avenços... El món es mou i la tecnologia, també. Us descobrirem propostes innovadores.

MADE IN CATALONIA

Molt talent i grans emprenedors a casa nostra. Us farem un tast d’iniciatives i de productes catalans.

TAVÈRNIA

Benvinguts a Tavèrnia, una secció amb barra lliure per parlar de l’actualitat amb sentit de l’humor.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor